Ο Καψής μιλάει στο Spiegel για τη νέα ΕΡΤ και δέχεται απρόσμενη ερώτηση: Πώς συντηρητικοί και σοσιαλιστές θα σταματήσουν το λάδωμα; - iefimerida.gr

Ο Καψής μιλάει στο Spiegel για τη νέα ΕΡΤ και δέχεται απρόσμενη ερώτηση: Πώς συντηρητικοί και σοσιαλιστές θα σταματήσουν το λάδωμα;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφώς μικρότερο κόστος και λιγότερους εργαζόμενους θα έχει ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από τη μέχρι τώρα πολιτική εξάρτηση, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή.

Η σύνδεση κυβέρνησης και δημοσιογράφων θα σταματήσει, διαβεβαιώνει ο κ. Καψής σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και παραδέχεται ότι το νέο πρόγραμμα εκπέμπεται από την έδρα του υπουργείου του, επισημαίνοντας ότι ο λόγος της μυστικότητας είναι ότι «ρισμένοι συνδικαλιστές θέλουν να μας βγάλουν την πρίζα».

«ώς ειδικά οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές θα σταματήσουν το 'λάδωμα', που σφράγισε τους ίδιους επί δεκαετίες;» ρωτά το περιοδικό, για να απαντήσει ο υφυπουργός: «ι' αυτό έβαλαν εμένα» υποσχόμενος ότι δεν θα δεχτεί καμία επιρροή και θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία του νέου ιδρύματος, με ένα εποπτικό συμβούλιο κατά το πρότυπο του BBC.

Ο κ. Καψής ερωτάται ακόμη για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. «στους περισσότερους θα έπρεπε να αφαιρεθεί η άδεια, αλλά τους περισσότερους τους υποστηρίζουν τοπικοί βουλευτές», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ