Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την κατάργηση 50 ειδικοτήτων στα ΤΕΕ [έγγραφο] - iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την κατάργηση 50 ειδικοτήτων στα ΤΕΕ [έγγραφο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επίσημη κατάργηση των 50 ειδικοτήτων των τεχνολογικών λυκείων σηματοδοτεί η δημοσίευση του ΦΕΚ με το άρθρο 82 του νόμου 4127/2013. Η εκπαιδευτικοί έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από προχθές Δευτέρα (22/07).

Οι καθηγητές που εξαιρούνται, καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος μετατάσσονται στην εγγύτερη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού της ίδιας κατηγορίας.

Οι μαθητές της Γ' τάξης των ΕΠΑΛ και της Β' τάξης των ΕΠΑΣ θα συνεχίσουν κανονικά την ειδικότητα τους με ωρομίσθιο προσωπικό.

Για την επόμενη σχολική χρονιά ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και ο υπολογισμός του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού που πρόκειται να μετατεθεί ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, υλοποιείται με διαπιστωτική πράξη του υπουργείου, έπειτα από εισήγηση της γενικής διεύθυνσης προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βάση την επεξεργασία και τον συσχετισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί από τους κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης.

Διαβάστε το ΦΕΚ για όλες τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ