Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ

Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης των 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ερχομένη εβδομάδα αναμένεται η εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με γερμανική πηγή την οποία επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του γερμανικού Χρηματιστηρίου, ΜΝΙ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Βερολίνο δεν αναμένει καθυστερήσεις, ενώ προτίθεται να εγκρίνει την εκταμίευση αμέσως μόλις επιβεβαιωθεί η υλοποίηση και των τελευταίων προαπαιτούμενων ( prior actions).

Η εκταμίευση της δόσης αναμένεται να εγκριθεί το απόγευμα από το Euroworking Group και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Η δόση έπρεπε να έχει εισρεύσει στα δημόσια ταμεία έως μεθαύριο Παρασκευή, ωστόσο η καθυστέρηση στη ψήφιση πέντε προαπαιτούμενων δράσεων, που αναμένεται να γίνει αύριο Πέμπτη από τη Βουλή, μετέθεσε για δύο εργάσιμες ημέρες την καταβολή των χρημάτων.

Εκτός από τα 2,5 δισ. ευρώ του EFSF, επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να χορηγηθούν από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ενώ την Κυριακή 28 Ιουλίου θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τη δόση των 1,78 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του.

Και τα 22 προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Τρόικα έχουν εκπληρωθεί, κατά την κυβέρνηση, ωστόσο η ΕΕ και ειδικά το Βερολίνο αναμένουν τη ψήφιση του νόμου. Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου συνεδριάζει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της γερμανικής συμβολής στη δόση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ