Βρετανός δημοσιογράφος περνάει γενιές δεκατέσσερις τους βασιλείς της Αγγλίας και στέλνει επιστολή στο βασιλικό μωρό: Σε προειδοποιώ... [επιστολή] - iefimerida.gr

Βρετανός δημοσιογράφος περνάει γενιές δεκατέσσερις τους βασιλείς της Αγγλίας και στέλνει επιστολή στο βασιλικό μωρό: Σε προειδοποιώ... [επιστολή]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνας από τους πιο πικρόχολους βρετανούς αρθρογράφους, ο James Delingpole του περιοδικού The Spectator έγραψε μια επιστολή την οποία απηύθυνε στο βασιλικό μωρό του πριγκηπικού ζεύγους Κέητ και Γουίλιαμ. Το συγχαίρει αλλά του απευθύνει και κάποιες προειδοποιήσεις κάνοντας «φέτες» την βασιλεία.

Συγχαρητήρια, μωρό Windsor. Είστε ένας νεογέννητος υπήκοος της Αυτού Μεγαλειότητος της Βρετανίας και έχετε τραβήξει το μεγάλο λαχείο της ζωής. Αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση της χώρας και της οικονομίας της μια γέννηση δεν είναι ό,τι καλύτερο. Κι όμως, για σας, από μια περίεργη στροφή της μοίρας, είναι τύχη χάρη στο γεγονός ότι είστε απόγονος ενός καλού ζευγαριού και γίνατε αυτόματα ο τρίτος στη λίστα διάδοχος για το θρόνο της Αγγλίας.

Αυτό είναι για την καλή πλευρά του πράγματος. Γιατί υπάρχει και η κακή που συνδέται με έναν συγκεκριμένο αριθμό υποχρεώσεων. Πρόβλημα νούμερο 1: Είστε ένας συνταγματικός μονάρχης. Αυτό σημαίνει ότι όσο και να το θέλετε δεν μπορείτε να κάνετε αυτά που θα έκανε ένας μονάρχης πριν από 5 αιώνες. Δεν θα μπορείτε για παράδειγμα να αποκεφαλίσετε κάποιον για ένα καπρίτσιο, ούτε να μεγαλώσετε την ιδιοκτησία σας δια της επιβολής, ούτε να αυξήσετε τους φόρους μόλις αισθανθείτε κάποιες οικονομικές δυσκολίες.

Προς το παρόν, όλες αυτές οι μεγάλες αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση (Από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην πραγματικότητα, αλλά μην ανησυχείτε, αυτός ο θεσμός θα πάψει να υπάρχει πολύ πριν εσείς ανεβείτε στο θρόνο). Θα είστε υποχρεωμένος να διαβάζετε μηχανικά τις βλακώδεις προγραμματικές δηλώσεις της κάθε κυβέρνησης στην έναρξη κάθε νέας κυβερνητικής περιόδου, παριστάνοντας ότι βρίσκετε τις εν λόγω δηλώσεις καταπληκτικές.

Δεύτερον, υπάρχει το πρόβλημα του εισοδήματος και της ιδιοκτησίας. Στην αρχή θα είστε μάλλον εντυπωσιασμένος: υπάρχει το τεράστιο σπίτι στο Λονδίνο (λίγο μίζερο εσωτερικά, αλλά βρίσκεται δύο βήματα από το εστιατόριο The Wolseley), το εξοχικό στο Norfolk και βεβαίως όλοι οι θησαυροί που έχουν συγκεντρώσει οι πρόγονοί σας.Το πρόβλημα είναι ότι τίποτα δεν σας ανήκει κυριολεκτικά. Μετά από μια συμφωνία που έκαναν αυτοί οι καταραμένοι αριστεροί πολύ πριν γεννηθείτε, η κυβέρνηση μπορεί να ξετινάξει τους λογαριασμούς σας ακόμη και από το καθαριστήριο και να αποφασίσει πόσα σας χρειάζονται για να ζήσετε. Και δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ακόμη κι αν η χώρα κερδίζει από την παρουσία σας εντούτοις πάντοτε θα σας αποκαλεί «παράσιτα» μια ομάδα αμόρφωτων και κακών ανθρώπων.

Φανταστείτε: Χοροί χωρίς τέλος, παγωμένα χαμόγελα σε επισκέψεις σε ζαχαροπλαστεία και εργοστάσια, σε εργοτάξια θα είναι ο εβδομαδιαίος Γολγοθάς σας, παρέα με έναν βλάκα Πρωθυπουργό. Επίσημα γεύματα, ανιαρά και ατελείωτα, όπου δεν θα μπορείτε να πιείτε κι ένα ποτηράκι παραπάνω, να σκουπίσετε τη μύτη σας ή να αμολήσετε μια πορδή. Θα είστε όμως υποχρεωμένος να δείχνετε ικανοποίηση από τα δικαιώματά σας.

Κυρίως, να έχετε τη βασίλισσα για πρότυπο

Παρ'όλα αυτά θα υπάρχει πάντα η οικογένεια. Για το καλό και το κακό, μόνο τα μέλη της Φίρμας (όπως τα αποκαλείτε εσείς ο ίδιος) καταλαβαίνουν τί περνάτε. Γι'αυτό καλό είναι να ζητάτε συνέχεια συμβουλές. Είμαστε πολλοί αυτοί που κάνουμε προσευχές ώστε οι προπάπποι σας να ζήσουν πολύ πάνω από τα 100. Ετσι θα έχετε όλο το χρόνο να μάθετε κανόνες τακτ και διπλωματίας από τον παππού σας Φιλ και τα πάντα γύρω από το Cheltenham και το Aintree (είναι ιππόδρομοι) από τη γιαγιά σας Λιζ. Κυρίως, να έχετε τη βασίλισσα ως πρότυπο. Είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη βασίλισσα που είχαμε ποτέ: σοφή, έξυπνη, σταθερή.

Αντίθετα, μην ακούτε ποτέ τον παππού σας Charles. Οταν σας λέει ότι κάτι είναι αλήθεια, εσείς να κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Θα σας είναι πάντα ευχάριστο να τον μουλαρώνετε. Μόλις γίνετε 7 ετών μπορείτε καθημερινά να του σπάτε τα νεύρα λέγοντάς του: «Παππού, θυμάσαι τότε στο Ρίο που έλεγες ότι μας μένουν 100 μήνες για να σώσουμε τον πλανήτη;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ