10 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για το Σπαλαθρονήσι στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής - iefimerida.gr

10 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για το Σπαλαθρονήσι στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σπαλαθρονήσι είναι το πρώτο ελληνικό νησί που πωλείται μέσω δημοπρασίας. Τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. ευρώ και «μνηστήρες» Ελληνες και ξένοι επενδυτές.

Το Σπαλαθρονήσι βρίσκεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Τορωναίο κόλπο, μεταξύ Πόρτο Καρρά και Πόρτο Κουφό. Η διαδικασία της δημοπρασίας έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο. Με τη μέθοδο αυτή, όπως τόνισε στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Myro Antiques House, Σταύρος Μυρωνίδης, φαίνεται ξεκάθαρα η τιμή πώλησης, αποδίδονται όλοι οι νόμιμοι φόροι, νομιμοποιείται το κέρδος των ιδιοκτητών και ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία.
Στο μεταξύ, μέχρι τις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιείται η διαδικασία Byu it now option, για το Σπαλαθρονήσι, γεγονός που σημαίνει ότι ήδη γίνονται συζητήσεις και εφόσον βρεθεί ο επενδυτής που ικανοποιήσει το αίτημα της ιδιοκτήτριας οικογένειας σε ό,τι αφορά την τιμή, δεν αποκλείεται η «δουλειά να κλείσει και να μην γίνει τελικά δημοπρασία».

Το νησί, που πήρε το όνομά του από το φυτό σπάραθος, βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή Σιθωνία και μεταξύ αυτού και της ακτής παρεμβάλλεται ένα μικρότερο νησάκι, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, που μαζί με ένα βραχώδες τρίτο (βραχονησίδα), αποτελούν το σύμπλεγμα που φέρει την ονομασία Σπαλαθρονήσια. Το συνολικό εμβαδόν του νησιού είναι 103.782 τ.μ και όπως επεσήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δικηγόρος Άγγελος Φιλιππίδης, ένας εκ των έξι της οικογένειας που δικαιούνται μερίδιο από την πώληση του νησιού, το νησί εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές και στο πλαίσιο αυτό για τουριστική εκμετάλλευση μπορούν να χτιστούν περί τα 8 στρέμματα, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί να φτιάξει οικία, αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 380 τ.μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ