Η Αθήνα υπό κατάληψη – Οι τέχνες εφορμούν στο δημόσιο χώρο της πόλης [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η Αθήνα υπό κατάληψη – Οι τέχνες εφορμούν στο δημόσιο χώρο της πόλης [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σκοτάδι της Αθήνας φωτίζεται, οι ώρες που ζει ο πολίτης στον ανοιχτό και δημόσιο χώρο της πόλης αυξάνονται καθώς όλοι και περισσότεροι φορείς πολιτισμού διοργανώνουν δράσεις «εκεί έξω».

Η Αθήνα υπό κατάληψη – Οι τέχνες εφορμούν στο δημόσιο χώρο της πόλης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η ανοιχτή πρόβα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη Μαντάμα Μπαττερφλάι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που έφερε κάτω από την Ακρόπολη χιλιάδες Αθηναίους – η αντίστιξη με τις προηγούμενες ώρες της πόλης που έμοιαζε με απαγορευμένη ζώνη λόγω των μέτρων ασφαλείας για το Σόιμπλε, ήταν και παραπάνω από έντονη.

Η Αθήνα υπό κατάληψη – Οι τέχνες εφορμούν στο δημόσιο χώρο της πόλης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Χθες το Εθνικό Θέατρο ταξίδεψε στην καρδιά της πόλης με τον χορό των Τραχινιών. Συγκεκριμένα, επιβάτες του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, ηθοποιοί και μουσικοί του Εθνικού Θεάτρου συνταξίδεψαν το μεσημέρι στις ράγες του Ηλεκτρικού. Ήταν μια διαδρομή διαφορετική για τους επιβάτες, που επιλέγουν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους τα μέσα σταθερής τροχιάς, με το Χορό των Τραχινιών και τους μουσικούς της παράστασης να δίνουν μια πρόγευση της τραγωδίας, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η Αθήνα υπό κατάληψη – Οι τέχνες εφορμούν στο δημόσιο χώρο της πόλης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Σταθμός επιβίβασης το «Μοναστηράκι», όπου οι καλλιτέχνες του Εθνικού Θεάτρου υποδέχθηκαν τους επιβάτες στην κεντρική είσοδο του σταθμού, παρουσιάζοντας αποσπάσματα της τραγωδίας του Σοφοκλή. Στη συνέχεια, η ομάδα των ηθοποιών και των μουσικών επιβιβάστηκε στο συρμό της γραμμής και κάνοντας διαδοχικές στάσεις στις αποβάθρες των σταθμών «Θησείο» και «Πετράλωνα» ολοκλήρωσε την πρωτότυπη διαδρομή της.

Η Αθήνα υπό κατάληψη – Οι τέχνες εφορμούν στο δημόσιο χώρο της πόλης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Ομως πέρα από τις παραστατικές τέχνες, και ο κινηματογράφος φωτίζει την Αθήνα, χάρη κυρίως στο 3ο Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου που δεν πηγαίνει μόνο σε πλατείες, αλλά και σε μουσεία. Ετσι την Κυριακή στον ονειρικό κήπο του Νομισματικού Μουσείου προβλήθηκε η ταινία «Η Ζαζί στο Μετρό», ενώ τη Δευτέρα είχε σειρά ο μοναδικός κήπος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου τη ταινία «Ζέλιγκ» (1983) του Γούντι Αλλεν. Αύριο στην σφύζουσα από ζωή Πλατεία Αγίας Ειρήνης θα προβληθεί η ταινία «Ένα Φονικό Καλοκαίρι» (1983), του Ζαν Μπεκέρ.

Η Αθήνα υπό κατάληψη – Οι τέχνες εφορμούν στο δημόσιο χώρο της πόλης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Και υπάρχει και συνέχεια: Σήμερα, καθώς και στις 27, 28, 29 και 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση ξενάγηση στην πόλη του Γρηγόρη Χατζάκη με τίτλο 38:43 μ.μ, με βασική πηγή έμπνευσης την ταινία Μεσοτοιχία. Το 38:43 μ.μ. είναι μία σουρεαλιστική ξενάγηση σε χώρους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από την Πλάκα έως το Σύνταγμα, όπου και οι δύο ήρωες κατοικούν, εργάζονται, ασφυκτιούν, (από-) γοητεύονται και... ερωτεύονται. Επίκεντρο οι δύο αντικρινές βιτρίνες στην οδό Βουλής: 38/43.

Η Αθήνα υπό κατάληψη – Οι τέχνες εφορμούν στο δημόσιο χώρο της πόλης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ