Στη νέα ΕΡΤ θα μπορούν να μπουν όλοι ακόμα και όσοι υπογράψουν τις αρχικές δίμηνες συμβάσεις - iefimerida.gr

Στη νέα ΕΡΤ θα μπορούν να μπουν όλοι ακόμα και όσοι υπογράψουν τις αρχικές δίμηνες συμβάσεις

Στη νέα ΕΡΤ θα μπορούν να μπουν όλοι ακόμα και όσοι υπογράψουν τις αρχικές δίμην
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την πλευρά του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης διαψεύδεται ο ισχυρισμός της ΕΣΗΕΑ πως όσοι υπογράψουν δίμηνη σύμβαση δεν θα έχουν καμία δυνατότητα ανανέωσης ή επέκτασής της για να εργαστούν στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταδικάζονται «οι διχαστικές ενέργειες της κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρεί να λειτουργήσει το "μόρφωμα" που καλείται Δημόσια Τηλεόραση». Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «να διχάσει τους εργαζόμενους και τον δημοσιογραφικό κλάδο». Περιγράφεται μάλιστα ως «πρόχειρη, παράνομη και ασαφής» η πρόσκληση ενδιαφέροντος, «από την οποία πουθενά δεν προκύπτει ότι, όσοι υποβάλουν αίτηση, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης στο νέο φορέα ΝΕΡΙΤ».

Στη συνέχεια η ΕΣΗΕΑ ζητεί διευκρινίσεις για το «ποιος θα αξιολογήσει τις αιτήσεις που θα υποβληθούν και εάν θα υπάρχει δυνατότητα ένστασης για όποιον δεν προσληφθεί», ενώ επισημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών «δεν προσδιορίζει ποιο θα είναι το ύψος των αποδοχών όσων προσληφθούν, με ποια κριτήρια θα διαμορφώνονται οι αποδοχές και σε ποιο Ασφαλιστικό Ταμείο και με ποιο καθεστώς ασφάλισης θα ασφαλίζεται ο κάθε συμβασιούχος».

«Η υποβολή ή μη αίτησης για τον μεταβατικό φορέα της νέας ραδιοτηλεόρασης είναι προσωπική απόφαση κι ευθύνη του καθενός και δεν μπορεί να επιβληθεί από κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Στο άρθρο 72 του νομοσχεδίου για τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας, που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, εντάχθηκε η διάταξη για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ.

Προβλέπει την πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν οριστικά, ενώ για όσους επαναπροσληφθούν στη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας θα ισχύσει το πλαφόν των 15.000 ευρώ που αφορά τις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ