Αυτό το τροπικό σκαθάρι που σπάνια το έχει δει ανθρώπου μάτι έχει μήκος μία παλάμη ενήλικα και φονικά σαγόνια [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό το τροπικό σκαθάρι που σπάνια το έχει δει ανθρώπου μάτι έχει μήκος μία παλάμη ενήλικα και φονικά σαγόνια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως δηλώνει το όνομά του, το Σκαθάρι Τιτάνας ή, επί το επιστημονικότερον, Titanus Giganteus, είναι ένα πραγματικά γιγάντιο έντομο, το μήκος του οποίου φτάνει τα 17 εκατοστά, ενώ τα σαγόνια του είναι τόσο ισχυρά που μπορεί να κόψει ένα μολύβι στη μέση, πόσο μάλλον το δάκτυλο κάποιου. Τα πλάσματα αυτά είναι εντούτοις άκακα προς τους ανθρώπους.

Το εν λόγω σκαθάρι είναι ένα από τους πιο μυστηριώδεις οργανισμούς πάνω στη γη: ζει στα τρίσβαθα των θερμότερων τροπικών δασών της Νοτίου Αμερικής και βγαίνει «από το παχνί του» μόνο όταν πρόκειται να αναζητήσει ταίρι για ζευγάρωμα, πράγμα που τα κάνει εξαιρετικά δυσεύρετα και ακριβοθώρητα στα «περίεργα» βλέμματα των ερευνητών και βιολόγων.

Παρακολουθείστε τα εντυπωσιακά βίντεο που ακολουθούν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ