Το 55% των επιχειρήσεων δεν θα δώσουν αυξήσεις στους εργαζομένους τους το 2013 - iefimerida.gr

Το 55% των επιχειρήσεων δεν θα δώσουν αυξήσεις στους εργαζομένους τους το 2013

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερες από μια στις δύο επιχειρήσεις το 2013 επιλέγει να μην δώσει αυξήσεις στους υπαλλήλους της, ποσοστό το οποίο, όμως, είναι μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχα του 2012.

Την τάση αυτή καταγράφει έρευνα της KPMG για την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους στην ελληνική οικονομία, το 2013.Τα δεδομένα συλλέχθηκαν το Μάρτιο του 2013 από αντιπροσωπευτικό δείγμα 114 εταιρειών διαφόρων κλάδων.

Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας συνοψίζονται στα εξής:

  • Το 55% των εταιρειών του δείγματος δεν δίνει αυξήσεις σε καμία κατηγορία εργαζομένων για το 2013. Το αντίστοιχο ποσοστό του 2012 ήταν 66%.
  • Οι κλάδοι στους οποίους παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά μηδενικών αυξήσεων είναι του Λιανεμπορίου (92%) και της Υψηλής Τεχνολογίας (61%).
  • Η μέση αύξηση το 2013 για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων και των μηδενικών αυξήσεων) διαμορφώνεται στο 0,7%.
  • Το 10% του δείγματος δήλωσε ότι θα προχωρήσει το 2013 σε μειώσεις βασικών αποδοχών σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ