Η Νορβηγίδα που ξέφυγε από την κόλαση: Χάρη έδωσε το Ντουμπάι στην Μάρτε Νταλέβλ που καταδικάστηκε παρότι τη βίασαν - iefimerida.gr

Η Νορβηγίδα που ξέφυγε από την κόλαση: Χάρη έδωσε το Ντουμπάι στην Μάρτε Νταλέβλ που καταδικάστηκε παρότι τη βίασαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθερη άφησε το Ντουμπάι την 24χρονη Μάρτε Ντέμπορα Νταλέλβ, η οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για σεξ εκτός γάμου όταν πήγε στην αστυνομία για να υποβάλει μήνυση σε βάρος του βιαστή της.

Το εμιράτο έδωσε χάρη στην νεαρή Νορβηγίδα η οποία, όπως η ίδια επιβεβαίωσε, αφέθηκε ελεύθερη τη Δευτέρα.

Η 24χρονη δούλευε στα γραφεία νορβηγικού κέντρου στο Ντουμπάι και το Μάρτιο, όπως υποστηρίζει, έπεσε θύμα βιασμού από συνάδελφό της.

Πήγε στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό και να υποβάλει μήνυση. Αντιθέτως όμως, βρέθηκε κατηγορούμενη για σεξ εκτός γάμου, κατανάλωση αλκοόλ και ψευδορκία.

Την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκε για τα παραπάνω σε 16 μήνες φυλάκιση. Η απόφαση προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ενώ η ίδια η νορβηγική κυβέρνηση προχώρησε σε ασυνήθιστα σκληρές διπλωματικές αναφορές εναντίον του εμιράτου.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και σε άλλες χώρες με νομικά συστήματα που αντλούν από τον ισλαμικό νόμο, είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να αποδείξει ότι έπεσε θύμα βιασμού καθώς κατά κανόνα απαιτείται είτε ομολογία του δράστη είτε μαρτυρίες τεσσάρων ανδρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ