Διπλή γλώσσα από τη ΝΔ για τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών - iefimerida.gr

Διπλή γλώσσα από τη ΝΔ για τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπλεξαν τις... γραμμές τους στη Νέα Δημοκρατία στο θέμα της αντιμετώπισης των κρουσμάτων βίας εναντίον βουλευτών. Έτσι, ενώ τα περισσότερα στελέχη μιλούν ανοιχτά για καταδίκη των περιστατικών σε βάρος στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Α. Σαμαρά που κάνουν λόγο για «φυσιολογική αγανάκτηση πολιτών που δεν είναι οργανωμένοι».

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εξ απορρήτων του Α. Σαμαρά Χρ.Λαζαρίδη, ο οποίος, αφού καταδίκασε τους προπηλακισμούς, έσπευσε να μιλήσει για την ευθύνη των «διαφόρων με τη μεγάλη γλώσσα και τη μικρή κρίση» οι οποίοι δεν πρέπει να προκαλούν.

Μάλιστα, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι "οι προπηλακισμοί αποδείχθηκε ότι τελικά δεν υποκινούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να απαξιώσουν τον εαυτό τους και την πολιτική τους ιδιότητα και μετά πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να καταδικάσουμε -και καλά κάνουμε- όσους προπηλακίζουν. Για παράδειγμα αυτοί που εξηγούν γιατί είναι κακό το Μεσοπρόθεσμο και γιατί δεν θα το ψηφίσουν και μετά πάνε και το ψηφίζουν επειδή πιέστηκαν. Τι θα πει αυτό; Από ποιους πιέστηκαν; Αυτό προκαλεί την κοινή λογική και το αίσθημα αγανάκτησης το οποίο θα το πληρώσεις. Αυτά πυροδοτούν κοινωνικές εκρήξεις. Προβοκάτσια θα πει πρόκληση. Η πρόκληση αρχίζει από αυτόν που προκαλεί τον κόσμο. Βρισκόμαστε στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην πολιτική κριτική και τη βια. Αν συνεχίσουν να προκαλούν με τη στάση τους, ο κοσμος θα περάσει τη λεπτή γραμμή».

Από την άλλη πλευρά, πάντως, πολύ πιο ξεκάθαρη ήταν η στάση του τομεάρχη Θανάση Νάκου αλλά και του Μάξιμου Χαρακόπουλου (Γραμματέας Πολτικού Σχεδιασμού) που ζήτησαν να υπάρξει κατηγορηματική καταδίκη της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ