Εισαγγελική έρευνα για επικίνδυνο φυτοφάρμακο που ...κιτρινίζει τις μπανάνες - iefimerida.gr

Εισαγγελική έρευνα για επικίνδυνο φυτοφάρμακο που ...κιτρινίζει τις μπανάνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες ότι στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιείται από επιτήδειους επικίνδυνο φυτοφάρμακο για να ωριμάζουν γρήγορα οι μπανάνες.

Την προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας μετά την κοινοποίηση του προστίμου που επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης στα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνονται και οι εκθέσεις σχετικά με την ύπαρξη απαγορευμένου φυτοφαρμάκου που ανιχνεύτηκε στα προϊόντα που ελέγχθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο πραελθόν έχουν γίνει από άλλους χονδρεμπόρους καταγγελίες για «την ύπαρξη ωριμαντήριου μπανανών στην κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιεί άκρως επικίνδυνα χημικά στοιχεία για να επιταχύνει την ωρίμανση των προϊόντων». Πηγή Αγγελιοφόρος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ