Οκτώ στο εδώλιο για την μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας - 12 εκατ. ευρώ ζητάει το Ιδρυμα - iefimerida.gr

Οκτώ στο εδώλιο για την μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας - 12 εκατ. ευρώ ζητάει το Ιδρυμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aρχισε τη Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Το ΙΚΑ διεκδικεί αποζημίωση περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Με την έναρξη της διαδικασίας μια από τις βασικές κατηγορούμενες δήλωσε την πρόθεσή της να επιστρέψει, όπως ο Λάκης Γαβαλάς και η Αρετή Τσοχατζοπούλου - στο Δημόσιο ένα ακίνητο και μετρητά, ώστε να διεκδικήσει ελαφρυντικά και να μετριάσει τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης της.

Στο εδώλιο κάθονται οκτώ κατηγορούμενοι, εκ των οποίων έξι γυναίκες που ήταν υπάλληλοι του ΙΚΑ και δύο άνδρες που είναι σύζυγοι κάποιων εξ αυτών. Οι κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο δικαστήριο με απευθείας κλήση, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι έξι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, φέρονται την περίοδο 2003-2012 να χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν, ενώ τα χρήματα που καρπώνονταν τα μοίραζαν και σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Οι μάρτυρες κατηγορίας που θα παρελάσουν από το δικαστήριο ανέρχονται στους 60, ενώ υπολογίζεται ότι γύρω στους 20 θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ