Στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ – Επίσκεψη «μήνυμα» στήριξης στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ – Επίσκεψη «μήνυμα» στήριξης στην Ελλάδα

Στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ – Επίσκεψη «μήνυμα» στήριξης στην Ελλά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δεύτερη επίσκεψη κορυφής, μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, περιμένει τις επόμενες ώρες η Αθήνα. Και το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό, σε σύγκριση με εκείνο κατά την άφιξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα. Τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών διαδέχεται ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζακ Λιου, ο οποίος ήδη έστειλε ένα μήνυμα στήριξης στην Αθήνα πριν από την άφιξή του, αναγνωρίζοντας τις ελληνικές προσπάθειες.

Ο Τζακ Λιου κάνει σήμερα την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Τίμοθι Γκάιντνερ ήδη έδειξε τις διαθέσεις του, καθώς σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg αναγνώρισε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας. Μάλιστα η κυβέρνηση προσδοκά από εκείνο μία πιθανή έμμεση κριτική του Αμερικανού στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο.

«Η Ελλάδα έχει κινηθεί σε μία πολύ σημαντική κατεύθυνση, υλοποιώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», είπε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι οι δύσκολες αποφάσεις είναι μπροστά. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, αναμένεται να συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα στις13:00, ενώ μία ώρα αργότερα θα γευματίσει με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Λιου θα μείνει στην Αθήνα μερικές ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων αναμένεται να συζητηθούν λεπτομέρειες για το ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου, κατά το οποίο ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα των υπουργών Οικονομικών δύο μεγάλων δυνάμεων μέσα σε μερικές ημέρες δεν θεωρείται τυχαίο γεγονός. Αλλωστε τον τελευταίο καιρό είναι γνωστές οι διαφωνίες που υπάρχουν εντός της Τρόικα, με το ΔΝΤ να στηρίζει τη λύση του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και το Βερολίνο να μην δέχεται να μπει σε αυτή τη συζήτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ