Χιλιάδες στους δρόμους στη μνήμη του Τρέιβον Μάρτιν – Συνεχίζεται το κύμα διαδηλώσεων - iefimerida.gr

Χιλιάδες στους δρόμους στη μνήμη του Τρέιβον Μάρτιν – Συνεχίζεται το κύμα διαδηλώσεων

Χιλιάδες στους δρόμους στη μνήμη του Τρέιβον Μάρτιν – Συνεχίζεται το κύμα διαδηλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηθελαν να τιμήσουν τη μνήμη ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του στα 17 του χρόνια. Αλλά κυρίως οι χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν ξανά στους δρόμους στις ΗΠΑ ήθελαν να ζητήσουν δικαιοσύνη και ισότητα, στο πρόσωπο του Τρέιβον Μάρτιν, του 17χρονου τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε ο Τζορτζ Ζίμερμαν πέρυσι, ο οποίος αθωώθηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε πως ήταν σε αυτοάμυνα.

«Ο θάνατος του γιου μου πρέπει να φέρει αλλαγές στην κοινωνία μας και να συμβάλει στην κατάργηση νόμων που επιτρέπουν σε σας να σκοτώνετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ύποπτος», ανέφερε από το Μαϊάμι, ο Τρέισι Μάρτιν, πατέρας του 17χρονου Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε το Φεβρουάριο του 2012.

Παρά το κύμα των διαδηλωτών στις ΗΠΑ, ειδικά στο Μαϊάμι το οποίο έμελλε να είναι το αποκορύφωμα του κινήματος διαμαρτυρίας, πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη χαμηλή προσέλευση. Η εκδήλωση επίσης καθυστέρησε για περίπου μισή ώρα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης.

Αλλά και στη Νέα Υόρκη, έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση διαδηλωτών οι οποίοι απαίτησαν δικαιοσύνη. Η Σαμπρίνα Φάλτον μητέρα του νερού Τράιβον, δήλωσε ότι ο γιος της θα ήταν «υπερήφανος» για την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών. «Ο Τρέιβον δεν ήταν διαρρήκτης. Είχε ένα ποτό και μερικές καραμέλες» συμπλήρωσε η μητέρα του νεαρού κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στη Νέα Υόρκη που ήταν μια από τις συνολικά 100 που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλευρό της μητέρας του αδικοχαμένου νεαρού, βρέθηκε και το ζεύγος των αστέρων της μουσικής, Μπιγιονσέ και Jay- Z. Οπως είπε ο Αλ Σάρπτον εκ των διοργανωτών των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας οι δυο τραγουδιστές δεν πήγαν εκεί «για να φωτογραφηθούν», αλλά σε αλληλεγγύη προς την οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν. «Οπως μου είπε ο Jay- Z είναι πατέρας και η Μπιγιονσέ μητέρα. Έχουμε όλοι παιδιά και φοβόμαστε. Οι νόμοι πρέπει να μας προστατεύουν όλους», εξήγησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ