CINETROLL: Είναι το «Eνα καλοκαίρι» η καλύτερη ταινία του φετινού καλοκαιριού; - iefimerida.gr

CINETROLL: Είναι το «Eνα καλοκαίρι» η καλύτερη ταινία του φετινού καλοκαιριού;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος γράφει για την έκπληξη που έκανε τους κριτικούς να μιλάνε για σύγχρονο Μαρκ Τουέιν, σαρώνει στο «ανεξάρτητο» box office και κρύβει μέσα της την πιο εντυπωσιακή ερμηνεία στην καριέρα του Μάθιου Μακόναχι.

Πόσες είναι οι ταινίες που μπορούν να πάρουν βαθμολογία 10 / 10 από τους μεγαλύτερους κριτικούς του πλανήτη, (με ένα εντυπωσιακό σκορ 98% θετικών κριτικών στο rottentomatoes), να βρίσκονται εισπρακτικά στο νούμερο 1 των ανεξάρτητων ταινιών, (με τεράστια διαφορά από τη δεύτερη θέση) και ταυτόχρονα να έχουν για πρωταγωνιστή τον Μάθιου Μακόναχι;

Το «Ένα καλοκαίρι» ή «Mud» όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, έχει ήδη σφραγίσει το φετινό καλοκαίρι, ως η μεγαλύτερη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία του ανεξάρτητου κινηματογράφου, και αυτό δε σηκώνει πλέον καμία αμφισβήτηση. Μέχρι τα μέσα του Ιουλίου, έχει ξεπεράσει 20 εκ. δολάρια σε εισπράξεις στο αμερικάνικο indie box office, σε μια πεντάδα που διαμορφώνεται ως εξής:

1.MUD: 21 εκ. δολάρια

2.ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ: 7 εκ. δολάρια

3.ΤΗΕ ΒLING RING: 5,5 εκ. δολάρια

4.FRACES HA: 3,8 εκ. δολάρια

5.MUCH ADO ABOUT NOTHING: 3,4 εκ. Δολάρια

Ταυτόχρονα οι κριτικοί απλώς παραμιλούν, με τους περισσότερους να σημειώνουν, όχι τυχαία, πως το «Mud» είναι το σύγχρονο κινηματογραφικό αντίστοιχο του σύμπαντος του Μαρκ Τουέιν:

*«Μία από τις δημιουργικά πλούσιες και συναισθηματικά ανταποδοτικές ταινίες όλης της χρονιάς.» LOS ANGELES TIMES

*«Ένα ένδοξο κινηματογραφικά όραμα νεότητας και αλήθειας, αγάπης και απώλειας» ΤΙΜΕ

*«Μια τολμηρή και ιδιοφυής μοντέρνα αφήγηση μιας ιστορίας που θα μπορούσε να ανήκει στον Μαρκ Τουέιν» EMPIRE

*«Η τρίτη ταινία του Τζεφ Νίκολς διανύει αλάνθαστες διαδρομές μέσα στην αλήθεια, την υπέροχη έκπληξη, την αφτιασίδωτη ομορφιά και την αβίαστη σοφία» WALL STREET JOURNAL

*«Με αυτή του την ταινία ο Νίκολς κατοχυρώνεται ως ένας δημιουργός με ξεχωριστό βλέμμμα» DAILY TELEGRAPH

*«Εκπληκτικές ερμηνείες και εικόνες που μένουν στη μνήμη» OBSERVER

*«Κάπου εκεί που συναντιέται ο Χακλμπέρι Φιν με το 'Αγκίρε η μάστιγα του Θεού'» FINANCIAL TIMES

*«Μια ταινία τσαλακωμένης ομορφιάς που κουβαλάει μαγεία». ROLLING STONE

*«Μία λυρική ταινία ενηλικίωσης που μοιάζει με ιστορία του Μαρκ Τουέιν σε μοντέρνα εποχή» USA TODAY

*«Αντανακλά τις παραδοσιακές ποιότητες της αμερικάνικης λογοτεχνίας και δραματουργίας» HOLLYWOOD REPORTER

Δύο έφηβοι στις όχθες του Μισισιπή, συναντιούνται με έναν δραπέτη και τον βοηθάνε να γλυτώσει από τους διώκτες του και να ξανασυναντηθεί με την αγαπημένη του (που την υποδύεται η Ριζ Γουίδερσπουν). Σε ένα «λασπωμένο», ζεστό και παραισθησιογόνο καλοκαίρι ενηλικίωσης που θα τους σημαδέψει για πάντα. Σαν ένα νεονουάρ, δραματικό παραμύθι αγωνίας, ελπίδας, έρωτα και καταραμένων ηρώων. Μέσα από τη σκηνοθεσία και το σενάριο του Τζεφ Νίκολς, που έστρεψε τα βλέμματα πάνω του με το «Καταφύγιο» («Take Shelter) του, το 2011, κι απέδειξε φέτος, με τον πιο δυναμικό και κινηματογραφικά χορταστικό τρόπο, ότι ήρθε για να μείνει.

*Η ταινία προβάλλεται από την Πέμπτη 18 Ιουλίου στους κινηματογράφους Ακτή (Βουλιαγμένη), Θησείον (Θησείο), Μπομπονιέρα (Κηφισιά), Δεξαμενή (Κολωνάκι), Φιλοθέη (Φιλοθέη)

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ