Οι αδίστακτοι δολοφόνοι της Καισαριανής -Πυροβολούσαν, σκότωναν και λήστευαν χωρίς ενδοιασμό - iefimerida.gr

Οι αδίστακτοι δολοφόνοι της Καισαριανής -Πυροβολούσαν, σκότωναν και λήστευαν χωρίς ενδοιασμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται οι δράστες της δολοφονίας ενός 30χρονου στην Καισαριανή. Ηταν στις αρχές Ιουνίου του 2012, όταν δύο αδέρφια 30 και 32 ετών, ξύπνησαν όταν άκουσαν τον συναγερμό του οχήματός τους. Από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Καισαριανή, είδαν τους δράστες να το κλέβουν και κατέβηκαν να τους εμποδίσουν. Λίγα λεπτά μετά, ο 30χρονος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του καλάσνικοφ και ο αδελφός του τραυματιζόταν σοβαρά.

Συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της σπείρας

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής κατόρθωσαν να συλλάβουν δύο από τα μέλη της, έναν 26χρονο και έναν 29χρονο, σε Γλυφάδα και Παγκράτι αντίστοιχα. Τον ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε άλλος 26χρονος Αλβανός, ο οποίος εξόπλιζε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, οργάνωνε τις επιχειρήσεις και είχε το γενικό πρόσταγμα σε όλες τις περιπτώσεις. Όταν έμπαιναν στα σπίτια ακινητοποιούσαν τα θύματα και στη συνέχεια τους έδεναν και τους κάλυπταν τα πρόσωπα με σεντόνια, κουβέρτες ή πετσέτες, ώστε να μην μπορούν να τους αναγνωρίσουν. Προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αλλά και τα χαρακτηριστικά «τατουάζ» που είχαν στα χέρια τους, φορούσαν σχεδόν πάντα μακρυμάνικες μπλούζες φούτερ με κουκούλες στο κεφάλι, κασκόλ ή «μπαλακλάβες» μοτοσικλετιστών.

Την τελευταία τετραετία, έχουν στο «ιστορικό» τους, μία ανθρωποκτονία, 17 ένοπλες ληστείες σε οικίες, 18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, μία ένοπλη ληστεία σε ΕΛ.ΤΑ, επτά ένοπλες συμπλοκές από τις οποίες οι έξι με αστυνομικούς, έξι διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και 17 κλοπές αυτοκινήτων.

Η συμμορία αποτελείτο από οκτώ άνδρες από την Αλβανία και πεδίο δράσης τα νότια προάστια της Αττικής, όπως την Καισαριανή, το Παγκράτι, τον Βύρωνα, την Ν. Σμύρνη, τον Ν. Κόσμο, το Π. Φάληρο, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, τη Γλυφάδα και το Ελληνικό.

Συμπλοκές με αστυνομικούς

Οι δράστες είχαν πυροβολήσει σε έξι περιπτώσεις εναντίον αστυνομικών που τους καταδίωξαν. Χαρακτηριστικότερες ήταν οι παρακάτω:

- Στις 06-07-2012, Αστυνομικοί του Α. Τ. Νέου Κόσμου, εντόπισαν τρεις από τους κατηγορούμενους να κινούνται πεζή, έχοντας στην κατοχή τους ένα ποδήλατο, το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγο πριν από πολυκατοικία στην ίδια περιοχή. Οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον τους και έριξαν χειροβομβίδα που εξερράγη χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Με απειλή όπλου αφαίρεσαν αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και διέφυγαν.

Οι ληστείες και οι συμπλοκές με την αστυνομία

- Στις 31-05-2012, περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε δύο από τους κατηγορουμένους, να κινούνται πεζή στο Παγκράτι, ενώ ο ένας είχε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια θήκη που έμοιαζε με θήκη κιθάρας. Έβγαλε πολεμικό καλάσνικοφ από αυτή, το όπλο έπαθε εμπλοκή και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

- Στις 11Μαίου 2012 τέσσερις δράστες μπήκαν σε πιτσαρία στου Ζωγράφου. Άρπαξαν 1.330 ευρώ, χτύπησαν έναν υπάλληλο, και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που τους καταδίωξαν.

- Στις 07-04-2011, δύο από τους κατηγορουμένους επιχείρησαν να ληστέψουν, υπάλληλο περιπτέρου στο Παλαιό Φάληρο. Όταν ο υπάλληλος αντιστάθηκε, τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο δεξί αυτί. Ακολούθησε νέα καταδίωξη με τους δράστες να μπαίνουν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, όπου αποβιβάστηκαν και διέφυγαν αφού απείλησαν τους αστυνομικούς, που πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

- Την 1-08-2011, τέσσερις δράστες εισέβαλλαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι, λήστες τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών του τοπικού τμήματος που τους καταδίωξε.

- Στις 22-12-2011, δύο δράστες λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου και πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη στο πόδι.

- Στις 19-06-2012, δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας, και πάλι στο Παγκράτι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

- Στις 3-02-2012, στο Παλαιό Φάληρο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν δύο από τους κατηγορουμένους να κινούνται με κλεμμένο αυτοκίνητο, μετά από ληστεία σπιτιού στην περιοχή. Οι δράστες πυροβόλησαν τέσσερις φορές εναντίον τους και κατάφεραν να διαφύγουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ