Μέσο συγκοινωνίας με κάψουλες υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Μέσο συγκοινωνίας με κάψουλες υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επανάσταση στις μετακινήσεις ετοιμάζεται να φέρει ο διευθύνων σύμβουλος των Tesla Motors και SpaceX, Ελον Μασκ, ο οποίος στις 12 Αυγούστου θα αποκαλύψει τα σχέδια του για ένα πρωτοποριακό ταχύτατο μέσο συγκοινωνίας που θα κινείται σε κενό αέρος με ταχύτητα 6.500 χλμ/ώρα.

Πρόκειται για το Hyperloop, ένα σύστημα από σωλήνες με σκάφη-κάψουλες που θα χωρούν 6 έως 8 άτομα με τις αποσκευές τους και θα μπορούν να ταξιδεύουν σε κενό αέρος με ταχύτητα 6.500 μιλίων την ώρα, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος ο Μασκ θα αποτελεί κάτι ανάμεσα σε αεροσκάφος Concorde και παιχνίδι air-hockey

Οι κάψουλες θα κινούνται μέσα σε τεράστιους σωλήνες που θα εκτείνονται σε όλες τις ΗΠΑ και το σύστημα θα είναι οικολογικό, αφού θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ που θα βρίσκονται στο πάνω μέρος των σωλήνων.

Το Hyperloop αν πραγματοποιηθεί αναμένεται να εκμηδενίζει κυριολεκτικά τις αποστάσεις, πραγματοποιώντας τον γύρο του κόσμου σε μόλις 6 ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ