Πωλείται στο eBay η αυθεντική λίστα του Σίντλερ–Ελπίζουν να πιάσει 5 εκατ. δολάρια - iefimerida.gr

Πωλείται στο eBay η αυθεντική λίστα του Σίντλερ–Ελπίζουν να πιάσει 5 εκατ. δολάρια

Πωλείται στο eBay η αυθεντική λίστα του Σίντλερ – Ελπίζουν να «πιάσει» 5 εκατ. δ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας. Συγκεκριμένα, ένα φωτεινό μέρος μίας από τις πιο σκοτεινές περιόδους της. Η λίστα του Σίντλερ, η αυθεντική, τώρα μπορεί να γράψει με διαφορετικό τρόπο ιστορία. Με την πώλησή της μέσω του eBay.

Η αρχική της τιμή είναι το απίστευτο ποσό των 3 εκατ. δολαρίων, αλλά οι ιδιοκτήτες της, οι συλλέκτες Γκάρι Ζίμετ και Ερικ Γκάζιν ελπίζουν πως θα φτάσει στα 5 εκατ. δολάρια.

«Αποφασίσαμε να την πουλήσουμε μέσω του eBay γιατί έχει περισσότερα από 100 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον πλανήτη και αυτό είναι ένα κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας», εξήγησε ο Γκάζιν, ο οποίος βέβαια πρόσθεσε πως πέρα από αυτό, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα τους επιτρέπει και πιο εύκολη πρόσβαση σε δισεκατομμυριούχους, που είναι μέλη της.

Η λίστα έχει πάρει το όνομα του Οσκαρ Σίντλερ, ενώ επιχειρηματία από τη Γερμανία στον οποίο αποδίδεται η διάσωση περισσοτέρων από 1.000 Εβραίων από τους Ναζί, χαρακτηρίζοντάς τους απαραίτητους εργάτες για τα εργοστάσια σμάλτου που είχε.

Από τις επτά αυθεντικές εκδοχές της λίστας, μόνο τέσσερις είναι γνωστό πως έχουν διασωθεί. Ανάμεσά τους δύο που βρίσκονται στο Ισραηλινό Μουσείο του Ολοκαυτώματος και μία στο αντίστοιχο Μουσείο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

Αυτή που πωλείται στο eBay είναι 14 σελίδων, στην πρώτη έχει την ημερομηνία 18 Απριλίου 1945 και περιλαμβάνει 801 ανδρικά ονόματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ