Γλέζος: Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα κατοχικού δανείου - iefimerida.gr

Γλέζος: Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα κατοχικού δανείου

Γλέζος: Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα κατοχικού δανείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγκάστηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν αποχωρήσει από την Αθήνα, «να παραδεχτεί έστω ότι υπάρχει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου» διατύπωσε ο Μανώλης Γλέζος σε γραπτή δήλωσή του .

Ο κ. Γλέζος ανέφερε συγκεκριμένα ότι «καταβάλλεται μια δόλια προσπάθεια αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο κ. Σόιμπλε ή να αφανιστεί ή να διαστρεβλωθεί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί απλώς ως ανοιχτό παράθυρο».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι απούσα. Οπως είπε, «υπάρχει ένα αναμφισβήτητο και ανεπίτρεπτο γεγονός: Η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης».

«Ενώ θα έπρεπε ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, αξιοποιώντας τη δήλωση του προκατόχου του στη Βουλή των Ελλήνων στις 24 Απριλίου 2013, να θέσει το θέμα στον κ. Σόιμπλε, το άφησε να το διαχειρίζονται οι δημοσιογράφοι», κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Τι απαντά το υπουργείο Εξωτερικών

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων συζητήθηκε, προ ολίγων ημερών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί εκ νέου στο ζήτημα αυτό και κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οτι έχει ειπωθεί, τέλος, από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ.Κούρκουλα, ο οποίος μετέφερε στη Βουλή τις θέσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κατά τη συζήτηση της τελευταίας επίκαιρης ερώτησης επί του θέματος, ισχύει απολύτως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ