Την καλύτερη δυνατή κλήρωση είχε ο ΠΑΟΚ – Αντίπαλός του η Μέταλιστ Χαρκίβ - iefimerida.gr

Την καλύτερη δυνατή κλήρωση είχε ο ΠΑΟΚ – Αντίπαλός του η Μέταλιστ Χαρκίβ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χθεσινή είδηση της άρσης της τιμωρίας της Φενέρμπαξε σήμαινε αυτόματο «υποβιβασμό» του ΠΑΟΚ στο γκρουπ των αδυνάτων στη σημερινή κλήρωση, πάγωσε το χαμόγελο των Θεσσαλονικιών, ωστόσο η σημερινή κλήρωση το επανέφερε.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με την Μέταλιστ Χαρκίβ και απέφυγε τις ισχυρότερες Λιόν, Αϊντχόβεν, Ζενίτ, Φενέρμπαξε.

Η Μέταλιστα από το 2007 μέχρι και την περασμένη αγωνιστική περίοδο η Μέταλιστ ήταν μόνιμα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ουκρανικού πρωταθλήματος για να καταφέρει πέρυσι για πρώτη φορά να σπάσει τη διαρχία Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντιναμό Κιέβου και να εξασφαλίσει έτσι την πρόκρισή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα από την ιστορική πόλη της Ουκρανίας (το Χάρκοβο αποκαλείται Χαρκίφ στα ουκρανικά και Χάρκοβ στα ρώσικα) ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ουκρανίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας) αποδυναμώθηκε σχετικά τον περασμένο Δεκέμβριο όταν πούλησε στην πρωταθλήτρια Σαχτάρ τον βραζιλιάνο επιθετικό της Τάισον. Το καλοκαίρι ήρθαν δύο νέοι βραζιλιάνοι, ο Ροντρίγκο Μολέντο από την Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε και ο Ντιέγκο Σόουζα από την Κρουζέιρο, για τους οποίους η Μέταλιστ ξόδεψε 11 εκατ. ευρώ.

Η Μέταλιστ που ιδρύθηκε το 1925 και στο παλμαρέ της έχει μόλις ένα κερδισμένο Κύπελλο (Σοβιετικής Ενωσης το 1988)εξακολουθεί να επενδύει σε λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές και στο ρόστερ της αυτή τη στιγμή έχει μια εντεκάδα ποδοσφαιριστών από τη Βραζιλία (Μολέντο, Αζεβέντο, Σόουζα, Χαβιέρ, Μάρλος) και την Αργεντινή (Κριστάλδο, Μπλάνκο, Σόσα, Τόρες, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι)!

Οι παίκτες μπορεί να αλλάζουν στη Μέταλιστ, ωστόσο εκείνος που αποδεικνύεται ακλόνητος είναι ο τεχνικός της Μίρον Μάρκεβιτς, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της κυανοκίτρινης ουκρανικής ομάδας από το 2005, ενώ για κάποιο διάστημα το 2010 εργάστηκε παράλληλα και στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Η Μέταλιστ έχει ξεκινήσει ήδη τις υποχρεώσεις της στο ουκρανικό πρωτάθλημα, καθώς την περασμένη Δευτέρα στην πρεμιέρα επικράτησε 1-0 της Μέταλουργκ Ντόνετσκ με γκολ του 30χρονου σέρβου κεντρικού επιθετικού της Μάρκο Ντέβιτς στο 77'. Τα επόμενα ματς της στο πρωτάθλημα είναι το Σάββατο (20/7) με την Αρσεναλ στο Κίεβο, την επόμενη Παρασκευή (26/7) με την Ιλίτσεβετς στο Χάρκοβο και το Σάββατο (3/8) εκτός έδρας με τη Ζόρια Λούχανς.

Το γήπεδό της ανακατασκευάστηκε για τις ανάγκες του Euro 2012, το οποίο συνδιοργάνωσε η Ουκρανία με την Πολωνία και μπορεί να φιλοξενήσει 41.300 φιλάθλους. Οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Μέταλιστ θα διεξαχθούν στις 30 ή 31 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 6 ή 7 Αυγούστου. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα γίνουν σύντομα γνωστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ