Απειλούμενες ομορφιές της φύσης: Αυτά είναι τα πιο σπάνια λουλούδια στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Απειλούμενες ομορφιές της φύσης: Αυτά είναι τα πιο σπάνια λουλούδια στον κόσμο [εικόνες]

Απειλούμενες ομορφιές της φύσης: Αυτά είναι τα πιο σπάνια λουλούδια στον κόσμο [
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη Γη υπάρχουν περισσότερα από 270.000 είδη λουλουδιών, ωστόσο αρκετά από αυτά απειλούνται σοβαρά με εξαφάνιση και θεωρούνται από τους ερευνητές τα πιο σπάνια λουλούδια στον κόσμο.

Ακολουθεί μία λίστα με τα σπανιότερα είδη λουλουδιών που υπάρχουν στον πλανήτη

Jade Vine (Strongylodon macrobotrys)
Εχει σπάνια γαλαζοπράσινα, λουλούδια και γονιμοποιείται από τις νυχτερίδες που πίνουν το νέκταρ του. Ωστόσο σπάνια πλέον εντοπίζονται στη φύση και απειλούνται από την αποψίλωση των δασών στις Φιλιππίνες.

Chocolate Cosmos (Cosmos atrosanguineus)
Αυτό το λουλούδι με το σοκολατένιο χρώμα έχει εξαφανιστεί από την άγρια φύση εδώ και 100 χρόνια, ωστόσο επιβιώνει ως μη γόνιμος κλώνος από το 1902. Τα άνθη του φτάνουν τα 3-4 εκατοστά σε διάμετρο και όταν ανθίζουν εκπέμπουν ένα υπέροχο άρωμα βανίλιας.

Koki'o (Kokai cookei)
Φυτρώνει σε ένα δέντρο στη Χαβάη που ανακαλύφθηκε το 1860 και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο στην αναπαραγωγή, ενώ το 1950, θεωρήθηκε εξαφανισμένο. Το 1970 βρέθηκε ένα, αλλά καταστράφηκε από πυρκαγιά 8 χρόνια αργότερα και σώθηκε μόνο ένα κλαδί που μπολιάστηκε σε 23 διαφορετικά δέντρα σε διάφορα μέρη στη Χαβάη. Το δέντρο φτάνει τα 10-11 μέτρα ύψος και έχει εκατοντάδες φωτεινά κόκκινα λουλούδια.

Lady Slippers (Cypripedium calceolus)
Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος άγριας ορχιδέας που κάποτε ευδοκιμούσε σε όλη την Ευρώπη, αλλά τώρα αναπτύσσεται μόνο σε ένα γήπεδο γκολφ της Βρετανίας και βρίσκεται υπό αυστηρή αστυνομική προστασία από το 1917, ενώ ένα φυτό της μπορεί να πωληθεί μέχρι και 5.000 δολάρια.

Λουλούδι πτώμα (Amorphophallus titanum)
Το γνωστό λουλούδι με το φρικτό άρωμα φυτρώνει στην Σουμάτρα και τα άνθη του φτάνουν μέχρι τα 6 μέτρα ύψος και 3 μέτρα διάμετρο. Θεωρείται το πιο σπάνιο και πλέον απειλούμενο λουλούδι του κόσμου, αφού ανθίζει περίπου μια εβδομάδα πριν μαραθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ