Κοινωνικό ιατρείο για επαγγελματοβιοτέχνες που δεν έχουν πια ασφάλιση - iefimerida.gr

Κοινωνικό ιατρείο για επαγγελματοβιοτέχνες που δεν έχουν πια ασφάλιση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημιουργείται Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, που λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης δεν έχουν πια κοινωνική ασφάλιση.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και την ΓΣΕΒΕΕ.
Το παράρτημα του ιατρείου θα λειτουργεί στην οδό Καποδιστρίου 24 σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του φθινοπώρου.

Οι ανασφάλιστες οικογένειες έχουν φθάσει τις 577.000 και αριθμούν πάνω από ενάμισι εκατομμύριο πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς σημείωσε: «Ανθρωποι που 30 χρόνια πλήρωναν τις εισφορές στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, σήμερα, λόγω της κρίσης, βρίσκονται στο δρόμο χωρίς γιατρό και φάρμακα. Τα ανασφάλιστα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ είναι σήμερα 577.000, ενώ έχουν κλείσει 200.000 επιχειρήσεις. Δε μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτό το βαθιά ανθρωπιστικό φαινόμενο. Η ΓΣΕΒΕΕ συνταυτίζεται στην προσπάθεια αυτή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Αποστολής» για να στηρίξει όλα τα μέλη της αλλά και όποιον άλλον συμπολίτη μας προστρέξει στη βοήθειά μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ