Μέρκελ: Δεν υπάρχει περίπτωση «κουρέματος» του ελληνικού χρέους - Θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Μέρκελ: Δεν υπάρχει περίπτωση «κουρέματος» του ελληνικού χρέους - Θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατηγορηματική άρνηση της στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους διατύπωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, ενώ μάλιστα υποστήριξε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ευρωζώνη.

Η κ. Μέρκελ, τόνισε πως η συζήτηση περί «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος, θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, καθώς θα ήταν πιθανή η πρόκληση «μαζικής ανασφάλειας» στους επενδυτές της Ευρωζώνης και «θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση όσα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια».

Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό αίτημα για τις πολεμικές αποζημιώσεις, η Ανγκελ Μέρκελ τόνισε πως για την Γερμανία «η ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική και αυτό δεν αλλάζει παρά τις πρόσφατες αξιώσεις».

Τέλος, η γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα και τόνισε πως βλέπει φως στην άκρη του τούνελ. «Εάν όλα συνεχίσουν έτσι, η Ελλάδα στο τέλος του έτους θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε και αναφέρθηκε στον περιορισμό του ελληνικού ελλείμματος κατά 50%.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πρόοδο που σημειώνουν οι χώρες της Ευρωζώνης που περνούν κρίση.

«Σε όλες τις υπό κρίση χώρες αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα, μειώνεται το κόστος μονάδας παραγωγής, ενώ έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων», τόνισε και επανέλαβε ότι η ίδια στις προσπάθειές της καθοδηγείται από την επίγνωση ότι η Γερμανία δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να ευημερεί, εάν δεν ευημερεί ολόκληρη η Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ