Ο Πλατινί απειλεί με αποκλεισμό από την Ευρώπη τις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου - iefimerida.gr

Ο Πλατινί απειλεί με αποκλεισμό από την Ευρώπη τις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αποκλεισμό από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου απειλούνται οι ελληνικές ομάδες αν αποδειχθεί η εμπλοκή τους στο σκάνδαλο με τα στημένα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της, η UEFA περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος, ο κύπριος αντιπρόεδρος της UΕFΑ κ. Μάριος Λευκαρίτης, στενός φίλος του προέδρου της UΕFΑ κ. Μισέλ Πλατινί, φέρεται να δηλώνει ότι: «Η UΕFΑ θα αποφασίσει τι θα γίνει με τις ομάδες αυτές μόνον όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις των ελληνικών αθλητικών οργάνων. Προς το παρόν όλες οι ύποπτες ομάδες στο σκάνδαλο θα παίξουν κανονικά στους αγώνες».

Με αυτο το σκεπτικό, ο Ολυμπιακός Βόλου του Αχιλλέα Μπέου που είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο με τα στημένα ματς, έχει μπει κανονικά στις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και, αν δεν αποδειχθεί κάτι δικαστικά, αναμένεται να παίξει στις 14 Ιουλίου.

Ο κ,. Λευκαρίτης όμως σημειώνει ότι «αν αποδειχθεί ότι όντως οι ομάδες αυτές έχουν διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται, ε, τότε θα υπάρξει πρόβλημα...». και συνεχίζει «η UΕFΑ είναι πολύ ευαίσθητη σε θέματα διαφθοράς».

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA, αν αποδειχθεί ότι μια ομάδα έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο και καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη, τότε επιβάλλει την ποινή του αποκλεισμού.

Μαλιστα όπως αποκάλυψε χτες η iefimerida, η UEFA έχει ήδη στείλει τελεσίγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο ζητά την άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων με τα στημένα ματς για να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα παίξουν τελικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρόλα αυτά, ο Κύπριος αντιπρόεδρος της UEFA σημειώνει με έμφαση ότι «οποιαδήποτε κουβέντα για αποβολή ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι λιγάκι πρόωρη. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το οτιδήποτε, γιατί τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη στην Ελλάδα με τα όσα ακούγονται». Με δυο λόγια, παρά τα όσα αποκαλύφθηκαν, μάλλον θα καθυστερήσουν να παρέμβουν τα πειθαρχικά όργανα της UΕFΑ για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ