Ο σχεδιαστής της Nintendo μοιράζεται τα μυστικά των Mario και Luigi -Γιατί ο ένας ήταν κόκκινος και ο άλλος πράσινος - iefimerida.gr

Ο σχεδιαστής της Nintendo μοιράζεται τα μυστικά των Mario και Luigi -Γιατί ο ένας ήταν κόκκινος και ο άλλος πράσινος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός μερικών από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της Nintendo εκμυστηρεύεται στο περιοδικό Rolling Stone τα μυστικά των δύο υδραυλικών του διάσημου παιχνιδιού Super Mario Bros.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο υπάρχει κάτι το οποίο ήθελε να μοιραστεί και έχει να κάνει με την ανάπτυξη του Super Mario Bros. Ένας σημαντικό περιορισμός με τον οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος ήταν το ότι δεν υπήρχε αρκετή διαθέσιμη μνήμη στο παιχνίδι έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα δύο αδέρφια ως διαφορετικοί χαρακτήρες. Έτσι λοιπόν μετά την δημιουργία του Mario, ο Luigi έγινε πανομοιότυπος, εξοικονομώντας μνήμη με την μόνη διαφορά στο χρώμα του. Και πάλι όμως δεν υπήρχε περιθώριο για την τοποθέτηση ενός καινούριου χρώματος, οπότε έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένα ήδη υπάρχον, όπως έγινε και με το σχεδιαστικό μέρος του χαρακτήρα. Αυτή τη φορά το «δάνειο» έδωσαν οι γνωστές χελώνες που υπήρχαν στο παιχνίδι και ο Luigi πήρε τα χρώματά τους.

Έτσι λοιπόν κατέληξαν να έχουν δύο χαρακτήρες, οι οποίοι μοιράζονταν αρκετά χαρακτηριστικά εκτός του χρώματος. Αναγκαστικά θα ήταν αδέρφια και μάλιστα δίδυμα, με τον Luigi να είναι ο νεότερος.

Σε συνέχεια των παραπάνω δηλώσεών του στο Rolling Stone, ο σχεδιαστής δήλωσε πως αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος που καλείται να αναλάβει ένας σχεδιαστής παιχνιδιών. Με βάση τους ίδιους περιορισμούς που του έχουν θέσει, να δημιουργήσει κάτι μοναδικό, όπως επίσης και την ιστορία πίσω από αυτό. Εν τέλει αυτός είναι ο λόγος που ο Luigi είναι πράσινος, η αναγκαιότητα, κάτι το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο κατά τον σχεδιασμό οποιουδήποτε αντικειμένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ super mario Rolling Stone Mario Luigi super mario bros Shigeru Miyamoto
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ