Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ -Ο Σόιμπλε απαξίωσε τον Τσίπρα χωρίς να αναφέρει καν το όνομα του - iefimerida.gr

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ -Ο Σόιμπλε απαξίωσε τον Τσίπρα χωρίς να αναφέρει καν το όνομα του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τσιρίζει» οργισμένος στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για τον απαξιωτικό τρόπο που μίλησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς από τον ανταποκριτή της Bild πως σχολιάζει το γεγονός ότι την ημέρα που βρίσκεται στην Αθήνα, ο κ. Παπούλιας δέχθηκε τον κ. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, απάντησε χωρίς καν να αναφέρει το όνομα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ: «Aκουσα ότι κάποιος από την αντιπολίτευση συναντήθηκε με τον κ. Παπούλια. Μου είπαν για την ακρίβεια ότι ο αρχηγός μιας ομάδας αντιπολιτευόμενων βουλευτών έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ρώτησα ποιο ήταν το θέμα της συνάντησης».

Η οργισμένη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον κ.Παπαδημούλη μέσω twitter. «Η μειωτική αναφορά Σόιμπλε σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, προσβάλλει την χώρα και παρεμβαίνει ωμά στα εσωτερικά μας. Βλάπτει αυτούς που την ανέχθηκαν».

Αργότερα μίλησε και στον Alpha radio τονίζοντας «Η αναφορά του Σόιμπλε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μείωσε, ούτε προσέβαλλε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, προσέβαλλε την ελληνική Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό. Δεν είναι δουλειά του κ. Σόιμπλε το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και οι όμοιοί του ακούνε ΣΥΡΙΖΑ και τρελαίνονται. Θυμόμαστε όλοι ότι πριν ένα χρόνο, οι εφημερίδες του γερμανικού κατεστημένου έγραφαν άρθρα στα ελληνικά που έλεγαν «ψηφίστε τον υπεύθυνο Σαμαρά και προς Θεού όχι τον επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Στη συνέχεια ο κ.Παπαδημούλης επιτέθηκε στην κυβέρνηση που δεν απάντησε στην προσβολή του κ.Σόιμπλε «Περίμενα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, από τον κ.Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο που ήταν συνομιλητές του κ.Σόιμπλε σε ένα πρόγραμμα που ο ίδιος απέφυγε να συναντήσει τον Κ.Παπούλια -ίσως γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καθαρή θετική θέση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων- να απαντήσουν στην προσβολή. Ωστόσο, δυστυχώς, η αντι-ΣΥΡΙΖΑ σκοπιμότητες της σημερινής κυβέρνησης φαίνεται ότι τους οδηγούν στο να ανέχονται τέτοιες προσβολές απέναντι στη Δημοκρατία. Αν ένας επίσημος επισκέπτης στην Γερμανία έλεγε για τον ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση «κάποιος ηγέτης κάποιου κόμματος» είμαι βέβαιος ότι Μέρκελ και Σόιμπλε θα αντιδρούσαν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ