Επίθεση Λαμπρινίδη σε οίκους αξιολόγησης - iefimerida.gr

Επίθεση Λαμπρινίδη σε οίκους αξιολόγησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τρέλα αυτοεκπληρούμενης προφητείας» χαρακτήρισε το ρόλο των οίκων αξιολόγησης στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, τονίζοντας ότι επιδεινώνουν μια ήδη δύσκολη κατάσταση, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε πως η υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody's δε βασίστηκε σε ενδεχόμενη αποτυχία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων αλλά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Η υποβάθμιση προκύπτει από την υπόθεση πως η Πορτογαλία θα χρειαστεί και δεύτερο πακέτο διάσωσης, χαρακτηρίζοντας την «υπέροχη τρέλα της αυτοεκπληρούμενης προφητείας».

Παράλληλα, ο υπουργός κατηγόρησε παράγοντες της αγοράς που υπονομεύουν την Ελλάδα, στοιχηματίζοντας στην χρεοκοπία της.

«Αυτό το κομμάτι της αγοράς ενδιαφέρεται περισσότερο να μας δει να πολεμάμε ο ένας τον άλλο, ελπίζοντας ότι στο τέλος θα κερδίσουν τα χρήματα που χάνουμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρθηκε στην επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία έχει έννομο συμφέρον από μια δυνατή Ευρωζώνη.

«Οι Γερμανοί νιώθουν ότι σώζουν κάποιους αμαρτωλούς, ενώ οι Έλληνες αισθάνονται ότι βοηθιούνται από κάποιο αυστηρό δάσκαλο», δήλωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι ο ασθενής δεν είναι η Ελλάδα αλλά η ευρωπαϊκή σταθερότητα.

Αφού ευχαρίστησε τη Γερμανία για την υποστήριξη της κατά τη διάρκεια της κρίσης, σημείωσε ότι η χώρα έχει επωφεληθεί αδρά από το ενιαίο νόμισμα και την κοινή αγορά, παραθέτοντας το παράδειγμα του Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο χτίστηκε από γερμανικές εταιρίες και χρηματοδοτήθηκε κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ