Νυστέρι που εντοπίζει επικίνδυνους όγκους δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες - iefimerida.gr

Νυστέρι που εντοπίζει επικίνδυνους όγκους δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες

Εξυπνο νυστέρι που εντοπίζει επικίνδυνους όγκους δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν μία επαναστατική συσκευή που θα αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο των γιατρών στη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Πρόκειται για το iKnife, ένα έξυπνο νυστέρι που εντοπίζει τους καρκινικούς όγκους, βοηθώντας στην ευκολότερη εξαγωγή τους.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η καινοτομία αυτή δημιουργήθηκε από ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και ουσιαστικά αποτελείται από μία ηλεκτροχειρουργική λεπίδα, που κόβει τον ιστό με τη χρήση θερμότητας, και ένα φασματογράφο μάζας για χημική ανάλυση. Καθώς η ηλεκτρική λεπίδα κόβει τον ιστό, ο φασματογράφος συλλαμβάνει τον καπνό που αναδύεται από τον καμένο ιστό και διαπιστώνει εάν στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν καρκινικά κύτταρα.

Στην πρώτη δοκιμή που έγινε, το iKnife διέγνωσε ιστό από 91 ασθενείς με 100% ακρίβεια, μειώνοντας στο ελάχιστον το χρόνο διάγνωσης και τον αριθμό των πρόσθετων επεμβάσεων για την αφαίρεση καρκινικών τμημάτων.

Προς το παρόν οι ερευνητές του Imperial College σκοπεύουν να δοκιμάσουν την τεχνική σε πολύ μεγαλύτερο δείγμα ασθενών προκειμένου το iKnife να λάβει την απαραίτητη έγκριση για εμπορική χρήση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ