Εξυπνα ιατρικά εμφυτεύματα με ασύρματη επικοινωνία σχεδιάζουν Ελβετοί ερευνητές - iefimerida.gr

Εξυπνα ιατρικά εμφυτεύματα με ασύρματη επικοινωνία σχεδιάζουν Ελβετοί ερευνητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξυπνα ιατρικά εμφυτεύματα που θα επικοινωνούν μεταξύ τους αναπτύσσει ινστιτούτο στην Ελβετία, με σκοπό να κάνει την ζωή των ασθενών πιο εύκολη.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του «Centre Suisse d'Electronique et de Microtechnique» (CSEM) στην Ελβετία σχεδιάζουν το υποσχόμενο WiserBAN σε συνεργασία με μεγάλους κατασκευαστές ιατρικού εξοπλισμού και ερευνητικά ιδρύματα, φέρνοντας την επανάσταση στα ιατρικά εμφυτεύματα.

Το WiserBAN πρόκειται για ένα σύστημα ασύρματου δικτύου στην περιοχή του σώματος (WBAN), που βελτιώνει τις ατομικές αισθητικές ικανότητες χρησιμοποιώντας μικροσκοπικούς, διακριτικούς, κόμβους αισθητήρων.

Τα συγκεκριμένα καινοτόμα φορητά και εμφυτεύσιμα μικροσυστήματα θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών τομέων, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η βιο-ιατρική και η βελτίωση του τρόπου ζωής των ασθενών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ