Το Ντιτρόιτ είναι η μεγαλύτερη πόλη στην ιστορία των ΗΠΑ που πτωχεύει - iefimerida.gr

Το Ντιτρόιτ είναι η μεγαλύτερη πόλη στην ιστορία των ΗΠΑ που πτωχεύει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η άλλοτε ισχυρή πόλη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Ντιτρόιτ, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Αντιμετωπίζει χρέη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περνά πια στην ιστορία ως η μεγαλύτερη πόλη στην ιστορία των ΗΠΑ που πτωχεύει.

Η πόλη προχώρησε στην αίτηση πτώχευσης με σκοπό την προστασία από τους δανειστές και τα συνδικάτα, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αίτηση κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα ξεκινήσει μια περίοδος προστασίας του Ντιτρόιτ από τους δανειστές, η οποία θα διαρκέσει από έναν έως τρεις μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθεί στενά με τους ανώτερους συμβούλους του την κατάσταση στο Ντιτρόιτ.
«Ενώ οι ηγέτες του Μίσιγκαν και οι πιστωτές της πόλης αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση στη σοβαρή οικονομική κατάσταση του Ντιτρόιτ, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνέχιση μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης με την πόλη, καθώς αυτή προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις της, να ανακάμψει και να διατηρήσει τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής», δήλωσε η Έιμι Μπράντετζ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ