Προανήγγειλε απολύσεις στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Προανήγγειλε απολύσεις στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνοιχτό το ενδεχόμενο για απολύσεις στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα άφησε ο Δ. Ρέππας με σημερινές του δηλώσεις σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Παράλληλα ανακοίνωσε τη σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που αποτελεί ένα από τα κύρια στοιχεία του Νέου Μισθολογίου για το Δημόσιο.

Οι απολύσεις θα προκύπτουν σε περίπτωση που κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος, όπως είναι οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης και η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, όπως δήλωσε ο Υπουργός.

Σε ό,τι αφόρα τη σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης ο κ. Ρέππας τόνισε πως αυτή θα προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων.

Επιπλέον, στο Μισθολόγιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα λογίζονται ως κρατικοί και όχι υπάλληλοι του κάθε υπουργείου. Αυτή η ρύθμιση θα διευκόλυνε την κινητικότητα των υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται ανάγκες προσωπικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ