Βρετανία: Σταματάμε να δίνουμε όπλα στους Σύρους αντάρτες - Ο Ασαντ θα μείνει πολλά χρόνια στην εξουσία - iefimerida.gr

Βρετανία: Σταματάμε να δίνουμε όπλα στους Σύρους αντάρτες - Ο Ασαντ θα μείνει πολλά χρόνια στην εξουσία

Βρετανία: Σταματάμε να δίνουμε όπλα στους Σύρους αντάρτες - Ο Ασαντ θα μείνει πο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανία έχει εγκαταλείψει πλέον τα σχέδιά της να εξοπλίσει τους αντάρτες που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, για τον οποίο προβλέπει μάλιστα ότι ενδέχεται να παραμείνει στη θέση του για πολλά χρόνια ακόμη, όπως διατείνονται πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Λονδίνου.

Σε μία από τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του πολέμου που έχουν γίνει ποτέ, οι ίδιες πηγές είπαν επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως η ειρηνευτική συνδιάσκεψη που αποβλέπει στον τερματισμό του πολέμου ενδέχεται να μη διεξαχθεί πριν από την επόμενη χρονιά - εάν τελικώς διεξαχθεί.

«Η Βρετανία σαφώς πλέον δεν πρόκειται να εξοπλίσει τους αντάρτες με κανέναν τρόπο, μορφή, ή έννοια», επιβεβαίωσε η μία από τις πηγές, υποδεικνύοντας μία κοινοβουλευτική παρέμβαση που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα, με την οποία πλέον απαιτείται προηγουμένη διαβούλευση με τους βουλευτές προτού ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση.

Ο λόγος για την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης υπήρξε κατά κύριο λόγο η εναντίωση της κοινής γνώμης, αλλά και η ανησυχία μήπως τα όπλα προς τους αντάρτες καταλήξουν στα χέρια ισλαμιστών εξτρεμιστών.

«Θα τους παράσχει εκπαίδευση, θα τους δίνει συμβουλές τακτικής και για συγκομιδή πληροφοριών, θα τους διδάξει τεχνικές διοίκησης κι ελέγχου. Oμως, η κοινή γνώμη -είτε το θέλουμε, είτε όχι- είναι κατά μίας επέμβασης», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ