Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τρόικα διαμηνύει η Κριστίν Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τρόικα διαμηνύει η Κριστίν Λαγκάρντ

Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τρόικα διαμηνύει η Κριστίν Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καθόλου καλό μάτι δεν είδε η Κριστίν Λαγκάρντ τις προτροπές της Βίβιαν Ρέντινγκ για την κατάργηση της Τρόικα. Με δηλώσεις της η Ευρωπαία Επίτροπος είχε υποστηρίξει πως το όργανο δεν είναι πλέον απαραίτητο για την επίλυση των κρίσεων. Ομως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έχει διαφορετική άποψη.

Η Κριστίν Λαγκάρντ απέρριψε τις σχετικές επικλήσεις εξηγώντας πως «τα μέλη της Τρόικα είχαν μία πολύ στέρεη και παραγωγική σχέση κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «κάθε θεσμικό όργανο πρόσφερε τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των κρίσεων».

Χαρακτηρίζοντας το έργο της Τρόικα ως έναν εξαιρετικά καινοτόμο τρόπο εργασίας για δύσκολες καταστάσεις, δεν δίστασε να ρίξει τα «καρφιά» της και στη Βίβιαν Ρέντινγκ. «Δεν θα αποτολμούσα ποτέ να εμπλακώ στον τομέα της Βίβιαν Ρέντινγκ, που καλύπτει τη δικαιοσύνη», είπε δηκτικά η Λαγκάρντ, προσθέτοντας πως είναι βέβαιη «πως η επίτροπος έχει πολύ καλές ιδέες όσον αφορά τη δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ