Τι να κάνεις αυτές τις μέρες στην πόλη -ενδιαφέρουσες προτάσεις διαβίωσης στην καλοκαιρινή Αθήνα - iefimerida.gr

Τι να κάνεις αυτές τις μέρες στην πόλη -ενδιαφέρουσες προτάσεις διαβίωσης στην καλοκαιρινή Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσο η Αθήνα αδειάζει λόγω καλοκαιριού, τόσο πιο όμορφη γίνεται για όσους μένουν πίσω χωρίς την ενοχλητική βαβούρα του πλήθος. Η πόλη γεμίζει μουσικές και δρώμενα σε κάθε γειτονιά που κάνουν ακόμα και τους λάτρεις των καλοκαιρινών διακοπών να περπατούν στους δρόμους της Αθήνας νιώθοντας κι οι ίδιοι τουρίστες. Εδώ είναι μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που γίνονται αυτή τη στιγμή στην πόλη:

Βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι

Τι να κάνεις αυτές τις μέρες στην πόλη -ενδιαφέρουσες προτάσεις διαβίωσης στην καλοκαιρινή Αθήνα | iefimerida.gr 0

Σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πρόβα της Ορχήστρας της Λυρικής για την Μαντάμα Μπαττερφλάι που θα ανέβει στο Ηρώδειο στις 27,28,30 και 31 Ιουλίου.

Η πρόβα θα διαρκέσει μια ώρα και οι θεατές που θα βρεθούν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τη μελωδική μουσική του Πουτσίνι, να ακούσουν τις οδηγίες και τις υποδείξεις του Μαέστρου προς τους Μουσικούς και τους Μονωδούς, αλλά και να ζήσουν τη μαγική ατμόσφαιρα της προετοιμασίας μιας μεγάλης Ορχήστρας σε ένα εμβληματικό έργο του οπερατικού ρεπερτορίου.

Η πρόβα θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στον αριθμό 45 (στο ύψος του Μεροπείου Ιδρύματος).

It's all, oh so souvenir to me: Η πιο πρωτότυπη έκθεση σουβενίρ του καλοκαιριού στο κέντρο της Αθήνας

Τι να κάνεις αυτές τις μέρες στην πόλη -ενδιαφέρουσες προτάσεις διαβίωσης στην καλοκαιρινή Αθήνα | iefimerida.gr 1

Η έκθεση "It's all, oh so souvenir to me" έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές Ιουλίου και σίγουρα κατάφερε να επαναπροσδιορίσει την έννοια του ελληνικού σουβενίρ μέσα από πρωτότυπα και καινοτόμα αντικείμενα.

Στην έκθεση συμμετέχουν 60 Έλληνες σχεδιαστές που ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά τσολιαδάκια που κρέμονται στην Πλάκα ή τις κλασικές καρτ ποστάλ με τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου, δημιουργώντας αμιγώς ελληνικά αντικείμενα με μια πιο μοντέρνα αισθητική.

Το "It's all, oh so souvenir to me" διαρκεί μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες
Τρ., Πεμ., Παρ.: 12:00-21:00, Τετ., Σαβ.: 12:00-16:00 και τις Κυριακές του Ιουλίου και του Σεμπτεβρίου από τις 19:00 ως και τις 21:00.
Matalou at Home, Ηπίτου 5 & Βουλής 40, Σύνταγμα

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας μεταφέρεται σήμερα στη Νέα Ερυθραία με τη Φωτογραφία του Παπατάκη

Τι να κάνεις αυτές τις μέρες στην πόλη -ενδιαφέρουσες προτάσεις διαβίωσης στην καλοκαιρινή Αθήνα | iefimerida.gr 2

Με στόχο να μας ξεναγήσει στις κορυφαίες στιγμές του ελληνικού σινεμά μέσα από ένα ταξίδι νοσταλγίας και αναζήτησης το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, διευρύνει και γεωγραφικά τις δράσεις του με κατεύθυνση βόρεια και καλεί το κοινό στην καταπράσινη γειτονιά της Νέας Ερυθραίας. Εκεί, στην πλατεία της 28ης Οκτωβρίου, αυτή την Πέμπτη, 18 Ιουλίου και ώρα 21.00 θα γίνει η προβολή της ταινίας του Ν. Παπατάκη, «Φωτογραφία» (1986) με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για την ιστορία του Ηλία (ερμηνεύει και εδώ ο Άρης Ρέτσος), ενός νέου από την Καστοριά, που υπό το βάρος του αριστερού οικογενειακού παρελθόντος αποφασίζει να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στο Παρίσι, πηγαίνοντας να βρει τον Γεράσιμο, έναν μακρινό συγγενή της μητέρας του. Μαζί του παίρνει μονάχα τη φωτογραφία μιας άγνωστης, την οποία συστήνει στον τελευταίο ως αδερφή του. Αυτό το φαινομενικά αθώο ψέμα αποτελεί, ωστόσο, το έναυσμα για μια σειρά δραματικών γεγονότων.

Η προτελευταία ταινία του Ν. Παπατάκη φιγουράρει αδιάλειπτα στις κορυφαίες δημιουργίες του ελληνικού σινεμά, ενώ παρά το ότι εκτυλίσσεται ως επί το πλείστον στο Παρίσι συνιστά μία από πλέον διορατικές φιλμικές ματιές που έπεσαν πάνω στη γεμάτη πληγές νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.

Μπαζάρ Βιβλίου με χιλιάδες τίτλους που ξεκινούν από 1 ευρώ

Τι να κάνεις αυτές τις μέρες στην πόλη -ενδιαφέρουσες προτάσεις διαβίωσης στην καλοκαιρινή Αθήνα | iefimerida.gr 3

Αν ψάχνετε ποια βιβλία θα σας κρατήσουν φέτος συντροφιά στις διακοπές δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από το καλοκαιρινό μπαζάρ βιβλίου στο Περιστέρι που θα βρείτε χιλιάδες βιβλία με έκπτωση έως και 90%.

Το μπαζάρ διαρκεί έως την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 καθημερινά από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ στην πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο), σταθμός Μετρό «Περιστέρι».

Ένα νησί στο κέντρο τη πόλης

Τι να κάνεις αυτές τις μέρες στην πόλη -ενδιαφέρουσες προτάσεις διαβίωσης στην καλοκαιρινή Αθήνα | iefimerida.gr 4

Ένα ξεχωριστό μαγαζάκι έκανε την εμφάνισή του στο Γκάζι, δίνοντας την αίσθηση σε όσους το επισκέπτονται ότι βρίσκονται σε κάποιο νησί. Πρόκειται για την Afrikana, ένα παλιό όμορφο γκαζιώτικο σπίτι, με πέτρινους ασβεστωμένους τοίχους, ξύλινα πατώματα και ωραίους φωτισμούς, που αναδεικνύουν έξυπνα τα δυνατά της σημεία.

Εξίσου ξεχωριστά είναι και τα ποτά,αφού οι οδηγοί του Lonely Planet ταιριάζουν τέλεια με τα εξωτικά ονόματα των πολύ καλών κοκτέιλ, όπως το Afrikana's Soul και το Cojito, όπως λέμε Mojito με Batida de Coco. Κάθε Τετάρτη έχει happy hour, με όλα τα κοκτέιλ στα 6€.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ