Αγνωστες ιδιότητες καθημερινών φυτών και μυρωδικών - iefimerida.gr

Αγνωστες ιδιότητες καθημερινών φυτών και μυρωδικών

Αγνωστες ιδιότητες καθημερινών φυτών και μυρωδικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα φυτά και τα μυρωδικά κρύβουν τις δικές τους μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες, πολλές από τις οποίες αγνοεί ο περισσότερος κόσμος. Ετσι αρκετά υλικά που χρησιμοποιούμε για τα γλυκά, ή ως αρωματικά χώρου, μπορούν να καταπολεμήσουν το Αλστχαϊμερ ή να ανακουφίσουν ευερέθιστα στομάχια.

Ας δούμε λοιπόν ποια μαγικά υλικά της φύσης κρύβονται στο ντουλάπι του σπιτιού μας:

Μέντα
Εκτός από την δροσερή αναπνοή που χαρίζει, η μέντα ανακουφίζει συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, λόγω της μενθόλης που περιέχει η οποία έχει ψυκτικές ιδιότητες, ενώ το αιθέριο έλαιο μέντας βοηθάει να αφαιρέσετε τσιμπούρια από τον σκύλο σας.

Τσίλι
Οι καυτερές πιπεριές που κάνουν πικάντικο το φαγητό περιέχουν καψαϊκίνη η οποία μειώνει τη φαγούρα σε διάφορες δερματικές παθήσεις και βοηθάει στο αδυνάτισμα «ξυπνώντας» το μεταβολισμό.

Κανέλα
Πέρα από τις γνωστές ιδιότητες της στο μαγείρεμα, η κανέλα συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο κυκλοφορικό σύστημα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά αλλά και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ βοηθάει στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχαιμερ

Λεβάντα
Διαθέτει χαλαρωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως αφέψημα κατά της αϋπνίας, ενώ το έλαιο λεβάντας αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο αντικουνουπικό.

Ευκάλυπτος
χρησιμοποιείται για αιώνες ως αφέψημα κατά του κρυολογήματος, ενώ το άρωμά του απωθεί τα έντοµα και το αιθέριο έλαιο του έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

Σκόρδο
Πέρα από λατρεμένο υλικό της μεσογειακής κουζίνας, το σκόρδο συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, μειώνει την υψηλή χοληστερόλη και βοηθά στην αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος αλλά και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ