Χατζηδάκης στην Handelsblatt: «Τα τελευταία μέτρα λιτότητας ήταν αυτά του 2013» - iefimerida.gr

Χατζηδάκης στην Handelsblatt: «Τα τελευταία μέτρα λιτότητας ήταν αυτά του 2013»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση του ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση αναμένει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στο Ταμείο που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επισημαίνει τη στενή συνεργασία με την Γερμανία η οποία, όπως λέει έχει δεχτεί να στηρίξει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση σχετικά με την απαίτηση της Τρόικα να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας μέσω χιλιάδων απολύσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν πολιτικό και κοινωνικό κόστος, ωστόσο επεσήμανε πως η Ελλάδα επιμένει στις προσπάθειες της «για να μειώσουμε τον δημόσιο τομέα και τις δημόσιες δαπάνες. Κάτι τέτοιο είναι σημαντικό τόσο για τη διεθνή μας αξιοπιστία όσο και για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών μας. Όμως λέω επίσης το εξής: Η εξαιρετικά μεγάλη ανεργία αποτελεί ένα παράγοντα, τον οποίο τόσο εμείς όσο και οι εταίροι μας θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά».

Ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να μιλήσει για το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα σχολιάζοντας την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα δήλωσε πως «τα προηγούμενα χρόνια δεν έρχονταν στην Ελλάδα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Είχαμε την αίσθηση ότι έπρεπε να τιμωρηθούμε. Μετά την επίσκεψη της Καγκελαρίου το περασμένο έτος η τωρινή επίσκεψη του κ.Σόιμπλε σηματοδοτεί μία ενίσχυση της ελληνογερμανικής συνεργασίας» αναφέρει.

Ο κ. Χατζηδάκης ερωτάται ακόμη για εάν θα τεθεί στον κ. Σόιμπλε το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, για να απαντήσει ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και παρέπεμψε στην θέση που διατύπωσε πριν από δύο μήνες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ