Κινητά τηλέφωνα που διαλύονται στο νερό δημιούργησαν Αμερικάνοι ερευνητές [βίντεο] - iefimerida.gr

Κινητά τηλέφωνα που διαλύονται στο νερό δημιούργησαν Αμερικάνοι ερευνητές [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εποχή της τεχνολογίας που οι ηλεκτρονικές συσκευές διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτατους ρυθμούς, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, σε μία προσπάθεια να μειώσουν τον όγκο των ηλεκτρονικών αποβλήτων, σχεδίασαν ηλεκτρονικές συσκευές που θα διαλύονται στο νερό, όταν κλείσει ο κύκλος ζωής τους.

Η μέση διάρκεια ζωής ενός κινητού τηλεφώνου είναι 12 με 18 μήνες και στη συνέχεια τα περισσότερα κινητά καταλήγουν σε χωματερές, μολύνοντας το περιβάλλον, ή σε ιδανική περίπτωση σε κάδους ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις με επικεφαλής τον Τζον Ροτζερς, καθηγητή της Επιστήμης Υλικών, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια «μεταβατική τεχνολογία που θα διαλύεται όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής της»

Προς το παρόν, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα τσιπ πάνω σε λεπτή μεμβράνη μεταξιού, το οποίο διαλύεται μόλις πέσει σε νερό, ενώ τώρα εργάζονται στην ανάπτυξη συσκευών που είναι επίσης υδατοδιαλυτές.

Παράλληλα ο Ροτζερς διευκρίνησε ότι η μεταβατική τεχνολογία είναι ακριβής και ελεγχόμενη με στόχο τον περιορισμό των ατυχημάτων σε περίπτωση βροχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ