O Μητσοτάκης έδωσε εντολή για μείωση αποδοχών στους «συστηματικούς κοπανατζήδες» του Δημοσίου - iefimerida.gr

O Μητσοτάκης έδωσε εντολή για μείωση αποδοχών στους «συστηματικούς κοπανατζήδες» του Δημοσίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να αρχίσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους «κοπανατζήδες» υπαλλήλους.

«Η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης, υπάρχουν υπάλληλοι που απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες το μήνα, ενώ οι πειθαρχικές διαδικασίες αφορούν και στους προϊσταμένους που αμέλησαν να παρακολουθούν ως όφειλαν την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με το χρόνο απουσίας τους.

«Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στους συστηματικούς κοπανατζήδες ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δημόσιο. Σήμερα έγινε μόνο η αρχή», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ