O Νέλσον Mαντέλα παραμένει στο νοσοκομείο, αλλά η Ν. Αφρική γιορτάζει τα 95α γενέθλια του ηγέτη της - iefimerida.gr

O Νέλσον Mαντέλα παραμένει στο νοσοκομείο, αλλά η Ν. Αφρική γιορτάζει τα 95α γενέθλια του ηγέτη της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ημέρα των γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα καθιερώθηκε το 2009 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα. Σήμερα 18 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής έχει γενέθλια. Κλείνει τα 95.

Παρότι παραμένει στο νοσοκομείο, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των γενεθλίων του στη Ν. Αφρική θα πραγματοποιηθούν όπως πάντα με μεγαλοπρέπεια.

Σε ανακοίνωσή της η νοτιοαφρικανική προεδρία αναφέρει η κατάσταση της υγείας του Μαντέλα βελτιώνεται. Ο νυν νοτιοαφρικανός πρόεδρος, Τζέικομπ Ζούμα, δήλωσε ότι «ο Μαντέλα παραμένει σε νοσοκομείο στην Πρετόρια, αλλά οι γιατροί του έχουν επιβεβαιώσει ότι η υγεία του βελτιώνεται σταθερά».

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα τιμήσει την ημέρα αυτή και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα μιλήσουν για την προσωπικότητα και τους αγώνες του νοτιοαφρικανού ηγέτη ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ αιδεσιμότατος Τζέσι Τζάκσον, ο τραγουδιστής και ακτιβιστής Χάρι Μπελαφόντε και ο στενός φίλος του Μαντέλα Αντριου Μλαγκένι.

Τις ευχές του για τα γενέθλια του Μαντέλα απέστειλε και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. «Εκ μέρους της οικογένειάς μας και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, η Μισέλ κι εγώ στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας και τις προσευχές μας στον Νέλσον Μαντέλα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ