Damon Albarn: «Ασχολούμαι με την μαγεία και τον αποκρυφισμό» - iefimerida.gr

Damon Albarn: «Ασχολούμαι με την μαγεία και τον αποκρυφισμό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποδοχή κοινού και κριτικών απολαμβάνει αυτόν τον καιρό ο Damon Albarn στην πρώτη θεατρική του απόπειρα. O πρώην frontman των Blur βρίσκεται στο Manchester συμμετέχοντας στην όπερα Doctor Dee, στο έργο που έγραψε ο ίδιος μαζί με τον φημισμένο θεατρικό συγγραφέα Rufus Norris. Η όπερα αφηγείται την ιστορία του John Dee, ενός μαθηματικού, αστρολόγου, αλχημιστή και κατάσκοπου του 16ου αιώνα.

«Έχω καταθέσει μεγάλο μέρος του εαυτού μου σ΄ αυτήν την προσπάθεια και έχω ενθουσιαστεί με τια αντιδράσεις του κοινού. Φυσικά πριν ξεκινήσουν οι παραστάσεις, είχα ένα σωρό αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρω. Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσε να πάει πολύ, πολύ άσχημα» λέει ο ίδιος ενώ παραδέχεται πως« Ένα καινοτόμο μιούζικαλ γύρω από έναν άγνωστο στο κοινό διανοητή του 16ου αιώνα δεν είναι το πιο εύκολο θέαμα που υπάρχει».

«Πρόκειται για μια αντανάκλαση του εαυτού μου κατά κάποιο τρόπο. Ήθελα να καταλάβω τα κίνητρα ενός τέτοιου ανθρώπου. Ασχολούμαι και εγώ με την μαγεία και τον αποκρυφισμό, ήρθε η ώρα να το παραδεχτώ» αποκαλύπτει ο Albarn προσθέτοντας πως πέρασε πολύ χρόνο στην βιβλιοθήκη του Chetham. Εκεί συνήθιζε να μελετά ο Dee ενώ σύμφωνα με τον μύθο είναι και το μέρος όπου μίλησε με τον διάβολο (στην βιβλιοθήκη υπάρχει μάλιστα ένα τραπέζι, καμένο στο σημείο που υποτίθεται ότι ακούμπησε ο σατανάς). «Προσπάθησα και εγώ να επικοινωνήσω πνευματικά με τον εωσφόρο. Αλλά δεν μου έχει πει τίποτα» λέει σαρκαστικά. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο ενώ ο Albarn ετοιμάζει ήδη καινούριο άλμπουμ μαζί με έξι νέους Άγγλους παραγωγούς. «Θα το φτιάξουμε μέσα σε μια βδομάδα και μετά θα κάνω έξι βδομάδες διακοπές για να μην λένε ότι είμαι εργασιομανής».

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ