CINETROLL: Oταν ο Φρανκεστάιν απέκτησε κοιλιακούς «φέτες» - iefimerida.gr

CINETROLL: Oταν ο Φρανκεστάιν απέκτησε κοιλιακούς «φέτες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος «ξεφυλλίζει» τα τελευταία κινηματογραφικά νέα, συναντώντας τον Τομ Κρουζ «Ρόμποκοπ», τον Σον Πεν υπερκατάσκοπο και τον Τομ Χανκς, ξανά «Ντα Βίντσι».

Λίγες μόνο μέρες μετά την κυκλοφορία από τον Νταν Μπράουν του «Inferno» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός), του τέταρτου βιβλίου με τις περιπέτειες του Ρόμπερτ Λάνγκντον, ο Ρον Χάουαρντ και ο Τομ Χανκς ανακοίνωσαν πως ενώνουν ξανά τις κινηματογραφικές τους δυνάμεις για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη το 2015. Ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής του «Κώδικα Ντα Βίτσι» αλλά και του «Angels & Demons» αποφάσισαν να πηδήξουν το προηγούμενο βιβλίο της σειράς με τις περιπέτειες του ίδιου ήρωα, δηλαδή το «Χαμένο Σύμβολο» κάτι που για τους όχι λίγους επικριτές της πλοκής του, ήταν μάλλον η σωστή κίνηση.

CINETROLL: Oταν ο Φρανκεστάιν απέκτησε κοιλιακούς «φέτες» | iefimerida.gr 0

* Αρχές Σεπτεμβρίου, ο Ντέιβιντ Φίντσερ πιάνει ξανά την κάμερα για να σκηνοθετήσει αυτό που ξέρει ίσως καλύτερα από κάθε άλλον. Ένα χορταστικό «εμπορικό» θρίλερ μυστηρίου και δράσης βασισμένο στο best seller "Gone Girl" της Γκίλιαν Φλιν, γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας συζύγου στην πέμπτη επέτειο του γάμου της. Το πρόβλημα είναι πως η ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων πλησιάζει αλλά η σύζυγος ακόμα αναζητείται. Ο Μπεν Άφλεκ έχει συμφωνήσει να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά καμία γυναίκα δεν έχει ακόμα υπογράψει για το αν θα είναι στο πλευρό του, με επικρατέστερη υποψήφια, τη Ρόζαμουντ Πάικ.

* Δεν υπάρχει τίποτα πιο χορταστικό από έναν πρωτοκλασάτο ηθοποιό σε κατασκοπική περιπέτεια δράσης. Πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ο Σον Πεν τον οποίο συνήθως απολαμβάνουμε σε πιο «δύσκολα» κινηματογραφικά μονοπάτια. Η πρωταγωνιστική παρουσία του ηθοποιού, σε συνδυασμό με τη δυναμική κάμερα του Πιέρ Μορέλ («Taken») δεν είναι τα μόνα που εγγυούνται έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Η υπόθεση αφορά έναν πράκτορα που προδίδεται από τον οργανισμό για τον οποίο δούλευε, και είναι αποφασισμένος να πάρει την εκδίκηση του, όχι με τον πιο αναίμακτο τρόπο. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων του «The Gunman» που ξεκίνησαν την Τρίτη, θα γίνει στη Βαρκελώνη και το Λονδίνο, και συμπρωταγωνιστεί ο Χαβιέ Μπάρδεμ.

CINETROLL: Oταν ο Φρανκεστάιν απέκτησε κοιλιακούς «φέτες» | iefimerida.gr 1

* Θα καταφέρει ο 70χρονος Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ μετά τις απογοητεύσεις των τελευταίων ετών, να ξαναβρει τον παλιό του καλό εαυτό με το φιλόδοξο «Map to the stars»; Η καινούργια του ταινία, της οποίας τα γυρίσματα ξεκίνησαν πρόσφατα, είναι ένα θρίλερ που εστιάζει στη σύγχρονη εμμονή με τους celebrity, με πρωταγωνιστές του Τζον Κιούζακ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τζούλιαν Μουρ και Μία Βασικόφκσα. Με την υπόθεση να περιστρέφεται γύρω από έναν διάσημο συγγραφέα βιβλίων αυτοβοήθειας στο Χόλιγουντ.

* Το ετήσιο ραντεβού των απανταχού μανιακών με το σινεμά του φανταστικού και τα κόμικς, το Comic Con του Σαν Ντιέγκο, μόλις ξεκίνησε και η πρώτη μεγάλη είδηση αφορά στον Τομ Κρουζ. Μολονότι φέτος δεν ήταν ακριβώς η χρονιά του και παρά την αποτυχία του «Oblivion», ο σταρ είναι αποφασισμένος όχι μόνο να αποδείξει πως το είδος της επιστημονικής φαντασίας του ταιριάζει αλλά και ότι μπορεί να κάνει σκόνη τον Robocop με την ταινία που μέχρι πρότινος ονομαζόταν «All you need is kill». Μέχρι πρότινος, γιατί στο Comic Con όπου και το Σάββατο θα προβληθεί υλικό από την ταινία, ανακοινώθηκε ότι ο τίτλος του φιλμ που σκηνοθετεί ο Νταγκ Λίμαν («The Bourne Identity») και που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον επόμενο Ιούνιο, άλλαξε σε «Edge of Tomorrow». Στην ταινία, ο Κρουζ υποδύεται έναν αρματωμένο αλά Robocop στρατιώτη του μέλλοντος, που πολεμάει τους εξωγήινους, αλλά εξαιτίας μιας χωροχρονικής λούπας, σκοτώνεται κάθε τόσο και επιστρέφει με ενισχυμένες δυνάμεις.

* O σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζέιμς Βαν, είναι ένας από τους δύο υπεύθυνους που δημιούργησαν και επέβλεψαν στη συνέχεια, το αιματοβαμμένο φαινόμενο της σειράς ταινιών τρόμου «Saw». Και μία από τις πιο περίεργες επιλογές για την καρέκλα του σκηνοθέτη στο «Fast & Furious 7» που είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία τον επόμενο Ιούνιο, εφ' όσον η ειδικότητα του ήταν και συνεχίζει να είναι ο τρόμος. Κάτι που κάθε άλλο παρά πρόθυμος φαίνεται να εγκαταλείψει σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη του όσον αφορά τις βλέψεις του απέναντι στο δημοφιλές, "γκαζωμένο» franchise. Που σημαίνει ότι οι νέες περιπέτειες του Βιν Ντίζελ και της παρέας του στην άσφαλτο, μάλλον θα βάψουν λίγο παραπάνω από τα συνηθισμένα στάνταρ της σειράς, τους δρόμους, κόκκινους με αίμα.

CINETROLL: Oταν ο Φρανκεστάιν απέκτησε κοιλιακούς «φέτες» | iefimerida.gr 2

* Ξεχάστε τον Φρανκενστάιν που ξέρατε. Ο αργοκίνητος, κακοραμμένος, υδροκέφαλος νεκροζώντανος που έγινε κλασσικός σαν εμφάνιση, από την ερμηνεία του Μπόρις Καρλόφ, πήγε γυμναστήριο. Αυτό αποδεικνύουν οι φωτογραφίες του Άαρον Έκχαρτ στον ομότιτλο ρόλο για την ταινία "I Frankestain" που αναμένεται να προβληθεί στους πρώτους μήνες του 2014, ενώ μια πρώτη γεύση της θα πάρουν οι θεατές του Comic Con. Bασισμένη σε μια σειρά κόμικ και σκηνοθετημένη από τον Στιούαρτ Μπίτι, η ταινία παρουσιάζει το λογοτεχνικό δημιούργημα της Μέρι Σέλεϊ σαν μια βασανισμένη, πλην όμως γυμνασμένη ψυχή, μπλεγμένη σε έναν προαιώνιο πόλεμο δαιμόνων και στοιχειών. Άντε με το καλό και στο διάστημα.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ