Βλέπουν πιθανή εμπλοκή των «Πυρήνων της φωτιάς» πίσω από τον φάκελο βόμβα που εστάλη στα δικαστήρια - iefimerida.gr

Βλέπουν πιθανή εμπλοκή των «Πυρήνων της φωτιάς» πίσω από τον φάκελο βόμβα που εστάλη στα δικαστήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομοιότητες με τον φάκελο που εστάλη στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Χωριανόπουλο, είχε ο φάκελος βόμβα που εξουδετερώθηκε νωρίτερα στο κτίριο 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου στεγάζεται η Διοίκηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Αρχικά, έγινε γνωστό πως η βόμβα προοριζόταν για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, αλλά οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως παραλήπτρια του φακέλου ήταν η η πρόεδρος της τριμελούς διοίκησης του Πρωτοδικείου κυρία Μαρία - Γεωργία Τσάμη ενώ στη θέση του αποστολέα εμφανίζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima.gr ο φάκελος, που εξουδετερώθηκε από ελεγχόμενη έκρηξη από στελέχη του ΤΕΕΜ, έφτασε στα δικαστήρια λίγα λεπτά μετά τις 14.00. Υπάλληλος των δικαστηρίων τον άνοιξε και είδε μέρος από τη συνδεσμολογία και συγκεκριμένα καλώδια. Με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα είδη των παγιδευμένων φακέλων αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία για την ύπαρξή του και υπήρξε κινητοποίηση.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί γιατί δεν σημειώθηκε έκρηξη όταν ανοίχθηκε ο φάκελος, πάντως θα ήταν μικρής ισχύος. Οι ίδιες πληροφορίες, όπως είπαμε, αναφέρουν πως εμφανίζει ομοιότητες με αυτόν που εστάλη με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο στις 3 Ιουλίου.

Πίσω από την υπόθεση αυτή σύμφωνα με τις αρχές βρίσκεται η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Πριν μερικές μέρες δύο φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη και ανακρίνονται από την αντιτρομοκρατική στην Αθήνα.

Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πάντως, ο φάκελος στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν που είχε αποστολέα τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και είχε εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξουδετερώθηκε στο κτίριο 6 του Πρωτοδικείου Αθηνών ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κολλημένος πάνω σε χαρτόνι στο οποίο ήταν τυπωμένη η φράση «Λευτεριά στον Κώστα Σακκά».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρία, καλώδια, διακόπτη πυροδότησης και για εκρηκτική ύλη περιείχε μικροποσότητα πυρίτιδας. O παγιδευμένος φάκελος που εντοπίστηκε σήμερα είχε σύμφωνα με πληροφορίες σταλεί από την Αθήνα. Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ερευνώνται διεξοδικά από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ