Μητσοτάκης για Μανιτάκη: Οταν ανέλαβα το κοντέρ στην κινητικότητα έγραφε ένα ολοστρόγγυλο μηδέν

Σαφείς αιχμές κατά του προκατόχου του Αντώνη Μανιτάκη άφησε στην ομιλία του ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριακος Μητσοτάκης.

«Όταν ανέλαβα το υπουργείο βρήκα ένα συμφωνημένο πλαίσιο για διαθεσιμότητα και κινητικότητα. Όταν έφτασε η Τρόικα το κοντέρ στην κινητικότητα έγραφε ένα ολοστρόγγυλο μηδέν. Αν η διαπραγμάτευση δεν έκλεινε έτσι, η χώρα δεν θα εξασφάλιζε τη ροή της χρηματοδότησης.

Μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης απευθύνθηκε στην εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημινα Ξυροτηρη λέγοντας της «Δεν γνωρίζατε πως οι 12.500 στην κινητικότητα ήταν προαπαιτούμενο για να πάρουμε τη δόση; Περιμένατε να χαθεί στη μετάφραση η Τρόικα;»

Μάλιστα όταν ο Νίκος Τσουκαλης του είπε οτι ο κ.Μανιτακης ειχε ενημερώσει τους υπουργούς για τα χρονοδιαγράμματα και οτι κανεις δεν ήθελε οριζόντιες επιλογές ο κ.Μητσοτάκης απάντησε εκ νέου λέγοντας " η Τρόικα ειχε θέσει ποσοτικά στοιχεία . Η παρέμβαση μου δεν ειχε στοιχεία αιχμής κατα του κ.Μανιτάκη τον οποίο σεβομαι και εκτιμώ, αλλα η χώρα είχε σκληρή δέσμευση την οποία δεν είχε εκπληρώσει"

Ο υπουργός ακόμη αναφέρθηκε στην κινητικότητα και στις απολύσεις λέγοντας "Οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις για 2013 και 2014 θα είναι μόνο από τη δεξαμενή της κινητικότητας αλλά πρώτοι στη λίστα για απόλυση θα είναι οι πειθαρχικά ελεγκτέοι υπάλληλοι. Δεύτεροι όσοι έχουν πλαστά δικαιολογητικά κλπ και μόνο αν εξαντληθούν ολες αυτές οι κατηγορίες θα πάμε στη δεξαμενή της κινητικότητας."

Αιχμές άφησε ο κ.Μητσοτακης και για την προετοιμασία που δεν έκαναν το προηγούμενο διάστημα οι δήμαρχοι. "Πρέπει όλοι οι φορείς ταχύτατα να κινηθούν ώστε να προχωρήσει η κινητικότητα. Αν οι δήμοι και άλλοι αρμόδιοι είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους και είχαμε εικόνα πλεονάζοντος προσωπικού, και δεν θα χρειαζόταν οριζόντια μέτρα , και δε θα χρειαστούν άλλα οριζοντια μέτρα αν κάνουν τη δουλειά τους σωστά απο δω και πέρα "

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ