Πρωτότυπη συσκευή ανιχνεύει την ομάδα αίματος σε 5 λεπτά - iefimerida.gr

Πρωτότυπη συσκευή ανιχνεύει την ομάδα αίματος σε 5 λεπτά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια φορητή συσκευή που μπορεί να διαγνώσει την ομάδα αίματος ενός ασθενούς σε 5 μόλις λεπτά ανέπτυξε η φοιτήτρια Ana Ferraz από την Πορτογαλία, χρόνος τέσσερις φορές μικρότερος από ότι κάνουν οι συσκευές που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Σύμφωνα με την Ferraz το δείγμα του αίματος τοποθετείται στην ειδική υποδοχή της συσκευής που μπορεί να συνδέεται με ένα smartphone ή με ένα tablet και στη συνέχεια αναμιγνύεται με ένα αντιδραστήριο πραγματοποιώντας χημική ανάδραση . Η συσκευή έχει ποσοστό ακρίβειας 96% και μπορεί να αποβεί ζωτικής σημασίας σε επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεση μετάγγιση αίματος.

Η εφεύρεση κατέκτησε την πρώτη θέση στον 11ο ετήσιο διαγωνισμό Imagine Cup που διοργάνωσε η Microsoft στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας χαρίζοντας στην Ferraz το χρηματικό έπαθλο των 50.000$.

Πρωτότυπη συσκευή ανιχνεύει την ομάδα αίματος σε 5 λεπτά | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ