Γιγάντια ρομπότ στην κορυφή των ταμείων - iefimerida.gr

Γιγάντια ρομπότ στην κορυφή των ταμείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το ένατο καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς έκαναν ποδαρικό οι Transformers: Dark of the Moon, που ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη να μαζεύουν τα 70,6 χιλ εισιτήριά τους, με 49,2 χιλ απ' αυτά, να μαζεύονται σε ένα ΠεΠαΣακύ που μπορεί να μην ήταν όσο δυναμικό θα πρόσταζε το άπλωμα στις 114 αίθουσες που καπάρωσαν, αλλά ήταν αρκετό για να φέρει στη UIP άλλη μια ταινία στη δεκάδα των εμπορικότερων ξεκινημάτων της χρονιάς.

Σημειωτέον δε ότι ετούτο ήταν το δεύτερο ευρύτερο άνοιγμα της χρονιάς για την εταιρεία, μετά τις 116 αίθουσες που έπιασε το Kung Fu Panda 2 για να φέρει τα σαφώς ισχνότερα αποτελέσματα των 27 χιλ εισιτηρίων (απέναντι στο The Hangover Part 2 των 115 αιθουσών και των 77 χιλ εισιτηρίων εκείνο το τετραήμερο), ενώ σε ακόμη επιθετικότερα ανοίγματα είχαν προηγηθεί το Cars 2 (162 αίθουσες, μόλις 39 χιλ εισιτήρια), και οι Πειρατές της Καραϊβικής (120 θέσεις, άνοιγμα της χρονιάς με 153,5 χιλ), την ώρα που το Fast Five της UIP είχε χρειαστεί μόνο 80 οθόνες για τα 93,4 χιλ του, και ο Thor πάλι της ίδιας εταιρείας, είχε μαζέψει 55,6 χιλ από 69 οθόνες.

Κι ενώ οι Transformers βοήθησαν να ανέβουν κατά 16% τα ταμεία το τετραημέρου σε σχέση με το προηγούμενο (που είχε δει το Cars 2 στην κορυφή με μόλις 39 χιλ), ο δεύτερος μεγάλος παίχτης του ΠεΠαΣαΚυ ήταν αναμενόμενα ο Tom Hanks, που καβάλα στη βέσπα του Larry Crowne κατάφερε να φτάσει την νερόβραστη δραμεντί του ιδίου και της Nia Vardallos στη δεύτερη θέση με 23 χιλ εισιτήρια από 40 αίθουσες, κρατώντας στην τρίτη θέση το Cars 2, που με 50% πτώση σε σχέση με το άνοιγμά του, ίσα που μάζεψε 20 χιλ από 99 ολόκληρες οθόνες. Σε σημαντική απόσταση, το The Hangover Part 2 διατήρησε για άλλη μια βδομάδα την υπεροχή του επί του Kung Fu Panda 2 με 3,8 χιλ εισιτήρια από 23 οθόνες, έναντι των 3,2 χιλ από 37, ενώ λίγο πιο κάτω, το συντρηπτικά υπερεκτιμημένο Super 8 έπεσε πιο κάτω κι απ' το εντελώς τηλεοπτικό Beastly με 2,7 χιλ εισιτήρια από 22 τοποθεσίες έναντι 3 χιλ από 29. Αν και δεν χώρεσε στην δεκάδα των ανοιγμάτων, τα πρωτεία της συσπείρωσης κέρδισε με διαφορά η επανέκδοση της εβδομάδας, αφού το Sunset Boulevard φαίνεται να τίγκαρε τη μοναδική αίθουσα που το πρόβαλλε, συγκεντρώνοντας 1,3 χιλ θεατές στο πρώτο του τετραήμερο.

Πηγή: Movies for the Masses

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ