Γιατί δέχτηκα να παίξω τον Στιβ Τζομπς: Ο Αστον Κούτσερ μιλάει για τον σημαντικότερο ρόλο του - iefimerida.gr

Γιατί δέχτηκα να παίξω τον Στιβ Τζομπς: Ο Αστον Κούτσερ μιλάει για τον σημαντικότερο ρόλο του

Γιατί δέχτηκα να παίξω τον Στιβ Τζομπς: Ο Αστον Κούτσερ μιλάει για τον σημαντικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη νέα ταινία «Jobs» και τον σημαντικότερο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας του μίλησε ο Αστον Κούτσερ σε γνωστή ιστοσελίδα.

Η ταινία καλύπτει την περίοδο 1971 – 2000, όπως και η ταινία «Pirates of Silicon Valley» που κυκλοφόρησε το 1999 και πραγματεύεται την «θητεία» του Στιβ Τζομπς σε Apple, Pixar και NeXT.

Σε συνέντευξή του στο Quora, ο πρωταγωνιστής του Two and a Half Men αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του Στιβ Τζομπς στη συγκεκριμένη ταινία.

Οπως αναφέρει ο ίδιος, οι λόγοι για τους οποίους το έκανε ήταν τέσσερις:

1. Γιατί νοιάζομαι πραγματικά. Όταν διάβαζα το σενάριο είχα έναν κόμπο στο στομάχι μου. Φαντάστηκα ηθοποιούς να αναλαμβάνουν τον συγκεκριμένο ρόλο και να το κάνουν επιδερμικά χωρίς να αντιλαμβάνονται την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του Steve Jobs και την σκέψη που έκανε πριν από κάθε απόφαση του. Αν αυτή η ταινία αποτελέσει μια ανάμνηση μια τέτοιας σημαντικής προσωπικότητας ήθελα ο ηθοποιός που θα αναλάμβανε να τον ενσαρκώσει να το κάνει όσο πιο καλά μπορούσε και από κάποιον που πραγματικά τον θαύμασε και εκτιμούσε την συνολική του πορεία και ως άνθρωπο αλλά και ως ηγέτη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

2. Η ιδέα πως θα αναλάμβανα τον ρόλο πραγματικά με τρομοκράτησε. Βέβαια η καριέρα μου και η επιτυχία που είχα ως τώρα βασίστηκε σε επαγγελματικές αποφάσεις που με τρόμαζαν και που υποδήλωναν πως έπρεπε να κάνω άλματα αλλαγής στον τρόπο που πλησίαζα ένα νέο χαρακτήρα. Το γεγονός πως θα ενσάρκωνα ένα χαρακτήρα που όχι μόνο έζησε την ζωή που όλοι ξέρουμε, αλλά και το γεγονός ότι ζει και αναφέρεται ακόμη ανάμεσα μας μέσω των συσκευών του και της εταιρείας του το θεώρησα ως μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της καριέρας μου.

3. Είμαι αρκετά κοντά σε αυτό που εκπροσώπευε ο Steve Jobs. Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολήθηκα με νέες εταιρείες που έκαναν τα πρώτα βήματα τους και από την θέση του μετόχου αλλά και του συμβούλου. Κάθε φορά που αναλαμβάνω έναν ρόλο, είναι σαν μια πορεία σύγκρουσης με το αντικείμενο της ταινίας για εμένα. Έτσι, ενώ έκανα την ερευνά για τον ρόλο πέρασα αμέτρητες ώρες μελετώντας σχεδιασμό, ανάπτυξη προϊόντων, και ιστορία μεγάλων τεχνολογικών ανακαλύψεων. Επίσης, μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθώ με πολλούς από τους συναδέλφους του Steve που τυχαίνει να είναι οραματιστές και πρωτοπόρει της τεχνολογίας παγκοσμίως.

4. Μου άρεσε αυτό που η ταινία αντιπροσωπεύει. Νομίζω ότι η τωρινή κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας εμπνέει τους νέους να δημιουργήσουν πράγματα είναι ζωτικής σημασίας. Ήθελα να υπενθυμίσουμε στους επιχειρηματίες ότι ο Steve Jobs δεν ήταν πάντα ο «Steve Jobs», αλλά και ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε, που απέτυχε, και που στο τέλος επέμενε να χτίσει κάτι μεγάλο για να βελτιώσει τη ζωή των άλλων ανθρώπων.

(Πηγή: appleworldhellas.com)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ