Αποδομώντας την Αμερική μέσα από το φωτογραφικό φακό [εικόνες] - iefimerida.gr

Αποδομώντας την Αμερική μέσα από το φωτογραφικό φακό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ο Ελβετός φωτογράφος Γκας Πέτρο ταξίδεψε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, εκείνο το στοιχείο που τον εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το αμφίσημο αίσθημα «κενότητας και πυκνότητας» το οποίο αποκόμισε από την παράδοξη αστική γεωγραφία αυτής της χώρας: από τη μία, πανύψηλοι ουρανοξύστες και, από την άλλη, άδεια τοπία και αχανείς εκτάσεις...

«Το ένα είναι τόσο γεμάτο και το άλλο τόσο άδειο... Το ένα ορθώνεται και το άλλο καταβαραθρώνεται», δηλώνει ο φωτογράφος.

Παρακινημένος από αυτή την ισχυρή αντίστιξη, η οποία ήρθε να επισφραγίσει την εμπειρία της επίσκεψης του στο Γκραντ Κάνιον και αμέσως μετά στην Νέα Υόρκη, ο Πέτρο κατέληξε σε έναν πολύ ευφυή τρόπο να τονίσει αυτό το φαινόμενο.

Δημιούργησε ένα photo project με τίτλο «Merge»: πήρε τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει από τις δύο επισκέψεις του, ταίριαξε τα σημεία προοπτικής τους και τις γωνίες κλίσεις, έπειτα «πέρασε» το αποτέλεσμα από το photoshop και ιδού:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ