Συνελήφθη ξανά ο αιμοσταγής τραγουδιστής των «Burzum» Βαργκ Βίκερνες [βίντεο] - iefimerida.gr

Συνελήφθη ξανά ο αιμοσταγής τραγουδιστής των «Burzum» Βαργκ Βίκερνες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα «σκοτεινό» κεφάλαιο στην ιστορία της μπλακ μέταλ μουσικής φαίνεται πώς ανοίγει ξανά με τη σύλληψη του διαβόητου τραγουδιστή των Burzum Βαργκ Βίκερνες.

Το 1993 ο Βίκερνες είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία του Ειστέιν Ααρσετ, τραγουδιστή των Mayhem, γνωστό και ως Euronymus, αλλά και για τον εμπρησμό αρκετών εκκλησιών.

Μέσα από τη φυλακή συνέχισε να γράφει μουσική και βιβλία και τελικά απελευθερώθηκε μετά από 15 χρόνια κάθειρξης, το 2009 και έφυγε στη Γαλλία μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές από τη Γαλλική αστυνομία, ο 40χρονος πλέον, Βίκερνες πρόσφατα συνελήφθη μαζί με τη γυναίκα του Μαρί Σασέ, ως ύποπτοι για συνομωσία «σφαγής»

Πρόσφατα η σύζυγός του αγόρασε 4 αυτόματα όπλα, γεγονός που σε συνδυασμό με τις σχέσεις του με τον μακελάρη του Οσλο Αντερς Μπράιβικ, οδήγησε τις αντιτρομοκρατικές αρχές της Γαλλίας στο συμπέρασμα ότι ετοιμάζει κάποια μαζική σφαγή.

Οπως αναφέρει ο υπουργός εξωτερικών Μάνουελ Βαλς: «Έχοντας λάβει το μανιφέστο του Μπράβικ πριν αυτός διαπράξει τα εγκλήματά του και έχοντας καταδικαστεί και στο παρελθόν για φόνο στη Νορβηγία , το άτομο αυτό, που είναι προσκείμενο σε νεο-ναζιστικά κινήματα, ήταν πιθανό να προετοιμάσει μια μεγάλη τρομοκρατική πράξη»

Οι αντιτρομοκρατικές αρχές της Γαλλίας ψάχνουν στο σπίτι του τραγουδιστή για όπλα και εκρηκτικά, ενώ ο ίδιος κρατείται στη φυλακή.

Για τις πεποιθήσεις του και το «σκοτεινό» του παρελθόν, αλλά και για τον Euronymus, ο Βίκερνες έχει μιλήσει στο παρελθόν στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για τη Νορβηγική μπλακ μέταλ με τίτλο «Until the Light takes us»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ