Μιχελάκης: Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους και το 90% θα πάει στην ΕΛ.ΑΣ - iefimerida.gr

Μιχελάκης: Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους και το 90% θα πάει στην ΕΛ.ΑΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την τοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών μετά την κατάργηση της υπηρεσίας τους μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους, ενώ το υπόλοιπο 90% θα καλύψει κυρίως ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ και των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα παραμείνουν στους δήμους, δεν θα εκτελούν τα προηγούμενα τους καθήκοντα, αλλά αντίθετα θα απορροφηθούν κυρίως σε ταμειακές υπηρεσίες των δήμων.

Ο κ. Μιχελάκης, υπεραμύνθηκε της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά και την αιτιολόγησε λέγοντας πως η δημοτική αστυνομία δεν μπορούσε να συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν είχε επαρκή εκπαίδευση και δεν οπλοφορούσε, δήλωσε στο Mega.

Άφησε ακόμη αιχμές για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των δομών των δήμων, η οποία, όπως είπε, «έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι το χειμώνα και δεν έχει γίνει».

Ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι «κάθε οριζόντια περικοπή είναι και άδικη και λανθασμένη» και δεσμεύτηκε ότι «είναι οι τελευταίες οριζόντιες περικοπές με την προϋπόθεση ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν επιτέλους στην αξιολόγηση των δομών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ